Gilde Healthcare sluit nieuw Venture&Growth fonds op €740 miljoen hard cap

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/11/2023 09:13
Gilde Healthcare Venture&Growth VI sluit op hard cap met €740 miljoen aan commitments van een gebalanceerde mix van internationale investeerders
Gilde Healthcare investeert in snelgroeiende bedrijven die betere zorg tegen lagere kosten mogelijk maken, ondersteund door de recent aangestelde Impact Council
In drie jaar tijd haalt Gilde Healthcare €1,7 miljard op, verdeeld over drie fondsen

Utrecht (Nederland), 15 November 2023 – Gilde Healthcare kondigt vandaag aan dat het investeringsfonds Gilde Healthcare Venture&Growth VI is gesloten met €740 miljoen aan commitments. Fonds VI bereikt daarmee de hard cap nadat bij de eerste sluiting in april van dit jaar al €600 miljoen was opgehaald. Het nieuwe fonds richt zich op snelgroeiende bedrijven die oplossingen ontwikkelen voor betaalbare zorg. Gilde Healthcare investeert in ondernemingen in Europa en Noord-Amerika die actief zijn in digitale gezondheidszorg, medische technologie (MedTech) en nieuwe geneesmiddelen. Gilde Healthcare Venture&Growth VI is een Artikel 9 Fonds onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Het fonds wordt ondersteund door een gebalanceerde mix van internationale investeerders, waaronder corporates uit de zorgsector, (Nederlandse) pensioenfondsen, banken, verzekeraars, fund-of-funds, staatsfondsen, stichtingen, family offices, ondernemers en het Gilde team.

Pieter van der Meer, Managing Partner bij Gilde Healthcare: “De grote interesse van institutionele investeerders die een substantiële impact willen maken is een duidelijke aanbeveling van onze missie: investeren in oplossingen die de kwaliteit van zorg verbeteren, maar deze ook betaalbaar houden. Onze brede strategische focus gericht op digitale zorgtechnologie, MedTech en nieuwe geneesmiddelen, stelt ons in staat om de meest optimale en kosteneffectieve oplossing te selecteren voor de individuele patiënt. Met een team van sectorexperts helpen wij ondernemingen om medische innovaties verder op te schalen en wereldwijd toegankelijk te maken.”

De zorguitgaven in het Westen blijven stijgen. In de Verenigde Staten gaat het al om meer dan 20% van het BNP. De samenleving als geheel heeft behoefte aan betaalbare oplossingen om deze groei tegen te gaan. Gilde Healthcare’s missie om te investeren in betere zorg tegen lagere kosten wordt ondersteund door een toegewijde Impact Council, die wordt voorgezeten door de voormalig uitvoerend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Het nieuwe fonds zal in een range van €10-70 miljoen investeren per nieuw portefeuillebedrijf. Samen met het vorige Venture&Growth fonds (gesloten in 2020) en Gilde Healthcare Private Equity IV dat in 2022 werd gesloten, heeft Gilde Healthcare in drie jaar tijd €1,7 miljard aan kapitaal aangetrokken.

Mediacontact:
Stefan Simons (media contact)
email: stefan.simons@cffcommunications.nl
Tel: +31(0)6 20300796
Pieter van der Meer (Managing Partner)
email: vandermeer@gildehealthcare.com

Over Gilde Healthcare
Gilde Healthcare is een gespecialiseerde investeringsmaatschappij in de zorgsector met ruim €2,6 miljard verdeeld over twee fondsstrategieën: Venture&Growth en Private Equity. Gilde Healthcare Venture&Growth investeert in digitale zorgtechnologie, medische technologie en geneesmiddelenontwikkeling in zowel Europa als Noord-Amerika. Het Private Equity fonds richt zich op winstgevende zorgondernemingen in het lower mid-market segment in Noordwest Europa.

Voor meer informatie: www.gildehealthcare.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL