De wolf en de paardensector

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/03/2023 08:10
Sinds 2015 is de wolf terug in Nederland. Veehouders maken zich zorgen, want de wolvenpopulatie neemt toe en daarmee ook het aantal aanvallen op vee. Ook voor paarden- en ponyhouders komt de terugkeer van het roofdier met uitdagingen en zorgen. In december 2022 besteedde KWPN magazine aandacht hieraan met het artikel De wolf in de paardensector.
Het artikel geeft paardenhouders praktische tips. Zo beschrijft het een aantal preventieve maatregelen, waarmee jij als paardenhouder je paarden zo goed mogelijk kunt beschermen. Ook is er aandacht voor de stappen die na een aanval gezet moeten worden. Als laatste wordt er uitgekeken naar mogelijke veranderingen in subsidieregelingen en wetgeving, zodat schade in de toekomst zo goed mogelijk voorkomen en vergoed kan worden.


BRON
De wolf en de paardensector
KWPN magazine : magazine voor liefhebbers van het KWPN-paard 12: 28 - 31


2022
Meer over de wolf
Wil jij meer weten over de wolf? Kijk dan in het Groen Kennisnet Dossier “De wolf in Nederland”. In dit dossier vind je meer informatie over de verspreiding van het dier in Nederland, de wettelijke bescherming van de wolf en de relatie tussen wolven en vee.

lees verder op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/de-wolf-en-de-paardensector


reactie XEA.nl
De wolf past niet in zo'n dicht bevolkt land. Ach, waar is in dit LAND het gezonde verstand!??Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL