Trensition haalt via Ageas en Capricorn Partners EUR 1,8 miljoen op voor de opschaling van het AI-gestuurde strategic intelligence platform

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/09/2022 17:59
Ageas en het Capricorn Digital Growth Fund hebben samen EUR 1,8 miljoen geïnvesteerd in de Belgische start-up Trensition. Daarmee kan het bedrijf zijn Trendtracker-platform opschalen naar een wereldwijde SaaS-formule.

Trensition is een b2b-bedrijf dat AI-gestuurde strategische intelligentie-diensten aanbiedt. Het heeft een platform ontworpen dat op basis van big data en interne AI-modellen trendinzichten op maat verschaft aan klanten uit de bedrijfswereld, overheidsinstellingen en consultants. Sinds zijn oprichting in 2019 is Trensition zijn platform blijven uitbreiden en biedt het steeds meer internationale klanten AI-gestuurde inzichten.

Kapitaalinjectie om de groei te versnellen en de capaciteiten verder te ontwikkelen

Trensition heeft als missie om het topmanagement van bedrijven baanbrekende AI-gestuurde strategische inzichten aan te reiken. Het bedrijf heeft al bewezen een antwoord te bieden op een duidelijke marktbehoefte – er zijn immers al verschillende grote internationale organisaties die gebruikmaken van het platform – en is nu klaar voor schaalvergroting.

Dankzij deze nieuwe kapitaalinjectie zal Trensition zijn internationale groei kunnen versnellen en zal het de AI-capaciteiten van zijn platform verder kunnen blijven vernieuwen. Trensition zal ook zijn team kunnen uitbreiden om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Hans De Cuyper, CEO Ageas: " Ageas vertrouwde al op Trensition voor het uitvoeren van onze jaarlijkse groepsbrede trend scan, genaamd Horizon Scan. Deze trend scan brengt de trends in kaart die waarschijnlijk invloed zullen hebben op de verzekeringssector. Het stelt Ageas in staat tijdig te handelen en zich voor te bereiden op de toekomst. Trensition is een betrouwbare, lange-termijn partner van Ageas, wat in combinatie met de toenemende aandacht voor AI-gedreven strategische intelligentie, Trensition tot een zeer aantrekkelijke investeringsopportuniteit maakt. We kijken er naar uit om onze samenwerking naar een volgend niveau te brengen.”

Marc Lambrechts, Investment Director Capricorn Partners: "Trensition sluit perfect aan bij de beleggingsstrategie van het Capricorn Digital Growth Fund: 'van data naar inzichten waar je concreet mee aan de slag kunt'. We waarderen dat de geïmplementeerde AI-oplossingen duidelijk kunnen worden uitgelegd en dat het TrendTracker-platform over een breed potentieel geschikt, ongeacht de sector, inclusief trends op het vlak van duurzaamheid. De aangereikte inzichten zijn ideaal om ze te vergelijken met ideeën binnen de organisatie van de klant en kunnen interne eenzijdigheid voorkomen."

De drie oprichters van Trensition, Mike Vanderroost, Vincent Defour (CEO) en Mathias Colpaert: "Met ons AI-gestuurde strategic-intelligence platform, Trendtracker genaamd, bieden we een antwoord op een steeds grotere vraag en behoefte van grote internationale bedrijven om hun inspanningen op het vlak van strategische planning en/of innovatiebeheer te automatiseren en te ondersteunen. Onze oplossing analyseert continu en volledig automatisch hoe trends zich in uiteenlopende contexten ontwikkelen, en biedt op basis daarvan markt- en bedrijfsgerichte en strategische inzichten op maat waarmee het topmanagement beter geïnformeerde beslissingen kan nemen."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL