Meer dan 150.000 downloads uit kennisbanken CGN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/08/2022 08:49
Het CGN en Groen Kennisnet beheren samen twee kennisbanken over genetische diversiteit bij landbouwhuisdieren en plantaardige bronnen. In 2021 zijn er meer dan 150.000 downloads geweest, wat wijst op intensief gebruik.
De twee kennisbanken, Genetische Diversiteit Landbouwhuisdieren en Plantaardige Bronnen zijn gevuld met items op het gebied van de genetische diversiteit in de landbouw. Dit zijn artikelen uit vaktijdschriften, (onderzoeks)rapporten, video’s, presentaties, posters en websites.

In juni 2022 bevatten ze respectievelijk 923 en 2.121 items. Afgelopen jaar zijn er meer dan 150.000 downloads geweest. Opvallend was het aantal downloads, 23.702, van artikelen geselecteerd uit diverse edities van Pomospost, het informatieblad van de Noordelijke Pomologische Vereniging.

Kennis bereikbaar maken voor breed publiek
De kennisbanken zijn gericht op een brede doelgroep in het onderwijs, van basisonderwijs tot postacademisch onderwijs, met name het groen onderwijs. Daarnaast zijn nadrukkelijk ook particuliere telers en (hobby)fokkers doelgroep van de twee kennisbanken.

Groen Kennisnet is het kennis­platform voor de groene sector en werkt al meer dan tien jaar samen met het CGN. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen voor een breed publiek. Bij het zoeken in een kennisbank is al een voorselectie van de informatie gemaakt.

zie verder op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/meer-dan-150.000-downloads-uit-kennisbanken-cgn-1Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL