Nieuwe lesbrief MBO Challenge Voedselverspilling: Impact meten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/07/2022 06:08
Voedselverspilling en voedselverlies voorkomen en verminderen is belangrijk voor een duurzame wereld. Voor de voedingssector is het belangrijk om te meten en weten hoeveel voedsel verspild wordt. De nieuwe lesbrief van de MBO Challenge Voedselverspilling gaat hier dieper op in.
In de nieuwe lesbrief gaat het over impact meten. Het gaat daarbij over een positief verschil maken voor een betere wereld. Met de Sustainable Development Goals (SDGs) als kompas. Ook kleine acties kunnen daarvoor iets in beweging zetten. Mogelijk met een grote impact, dankzij een rimpeleffect. Maar hoe meet je die (onzichtbare) effecten? Door de impact van acties tegen verspilling zichtbaar te maken, help je er meteen aan mee om die te versterken.

Impact meten
De lesbrief gaat dieper in op praktijkvoorbeelden van samenwerkingen in de voedselketen gericht op het verwaarden van reststromen voor menselijke consumptie. Ook voorbeelden van werkwijzen om impact te meten op diverse plaatsen in de voedselketen komen aan bod.

De lesbrieven zijn te vinden op de site van de MBO Challenge voedselverspilling. Je kan de lesbrieven onafhankelijk van de Challenge doen en de lesbrieven zijn afzonderlijk te gebruiken.


BRON
Lesbrieven MBO Challenge Voedselverspilling


2022
MBO Challenge Voedselverspilling
De MBO challenge voedselverspilling is een jaarlijks programma speciaal voor studenten die in het mbo een studie volgen. Dat kan een studie in de food, horeca, logistiek, retail, agribusiness, akkerbouw/veehouderij, of de tuinbouw zijn. Geen opleiding is uitgsloten. Deelname kan door alle leerjaren en alle niveaus. Docenten kunnen hun school nu inschrijven voor de vierde editie van de MBO Challenge.

zie & lees meer op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/nieuwe-lesbrief-mbo-challenge-voedselverspilling-impact-metenBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL