Voorkom valkuilen tijdens de bedrijfsopvolging met de wiki duurzame bedrijfsovername

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/06/2022 06:01
Het overdragen van het boerenbedrijf naar de volgende generatie is vaak een gevoelig proces. Zowel voor bedrijfsoverdragers als bedrijfsovernemers komen er vaak veel emoties en onuitgesproken zaken boven tafel. Het maken van een rendabel bedrijfsmodel lukt vaak wel. Veel moeilijker is het sociaal-emotionele deel. De wiki duurzame bedrijfsovername helpt je daarom vooral met de zachte kant.
Waarom een pagina duurzame bedrijfsovername?
De wiki duurzame bedrijfsovername draagt bij aan meer geslaagde, succesvolle duurzame bedrijfsovernames in de agrarische sector. Anders gezegd: Deze wiki draagt bij aan minder stroeve, mislukte en lastig lopende bedrijfsovername processen. Dat doet de wiki door middel van praktische voorbeelden en concrete vragen, in een makkelijk te navigeren omgeving.


BRON
Duurzame bedrijfsovername : wiki Groen Kennisnet


2022
Onderzoek naar bedrijfsopvolging
Door de grote menselijke, sociale factor in het succes of falen is een bedrijfsovername een complex proces dat in iedere situatie anders is. Niet alleen de relatie tussen de bedrijfsoverdrager en bedrijfsovernemer doet er toe, ook die met de (schoon)familie, personeel en andere betrokken. Marjolein van Woerkom heeft als antroproloog voor Hogeschool Inholland onderzoek naar bedrijfsovernames gedaan en presenteert in onderstaand rapport haar bevindingen:


BRON
Waar gaat het fout?


2022
Totstandkoming
De wiki duurzame bedrijfsovername is het resultaat van een samenwerking tussen Hogeschool Inholland, Hogeschool Van Hall Larenstein, HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Windesheim en NAJK en is tot stand gekomen via de SIA-regeling. Afgelopen paar jaar hebben de onderzoekers van deze hogescholen de handen ineengeslagen en gezamenlijk presenteerden op 10 juni 2022 de resultaten tijdens de expeditiedag bedrijfsopvolging.

zie & lees meer op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/voorkom-valkuilen-tijdens-de-bedrijfsopvolging-met-de-wiki-duurzame-bedrijfsovernameBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL