Special issue Sustainability: de transitie naar groene steden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/06/2022 06:15
De transitie naar een groene stad kent vele uitdagingen. In de praktijk zijn er vaak obstakels die een geslaagde vergroening deels of volledig in de weg staan. In deze special issue van het tijdschrift Sustainability wordt in tien artikelen belicht wat nodig is om steden te vergroenen en waar verandering vast kan komen te zitten.
Sustainability wordt vanuit vele invalshoeken beschouwd; er is aandacht voor de verbinding tussen groen en andere sectoren, zoals tussen voedsel en water; er is aandacht voor coalities van actoren die nodig zijn om veranderingen gestalte te geven; en er wordt ingegaan op hoe dit op verschillende niveaus op elkaar inwerkt.


BRON
Special Issue "Green Urban Development"


2022
Duurzame steden
Wat is er nodig om de duurzaamheidstransitie te versnellen? In het introductie-artikel van Sustainability legt Derk Jan Stobbelaar aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden uit hoe stedelijke vergroening kan werken, en hoe lock-in effecten de transitie kunnen dwarsbomen. Met dit stuk wordt meteen de context neergezet voor de andere artikelen uit deze special, die in de laatste sectie allemaal de revue passeren.


BRON
Transformation towards Green Cities: Key Conditions to Accelerate Change


2022
Toepasbare kennis
De informatie in deze special issue is nuttig voor beleidsmakers die veranderingen willen vlottrekken, voor studenten die theoretische kaders en praktische voorbeelden nodig hebben en voor wetenschappers die een overzicht willen hebben van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

zie meer op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/special-issue-sustainability-de-transitie-naar-groene-stedenBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL