FrieslandCampina gaat in hoger beroep in rechtszaak in Thailand

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/06/2021 07:50
Op 31 mei 2021 heeft een rechtbank in Thailand uitspraak gedaan in een geschil tussen FrieslandCampina Thailand en een zakelijke klant. Op basis van de interpretatie van het contract tussen FrieslandCampina en deze klant concludeert de rechtbank dat FrieslandCampina tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening zou hebben gebracht bij de klant. Op basis van dit vonnis zou FrieslandCampina de klant moeten compenseren voor een totaalbedrag van Thai Baht 2,2 miljard (EUR 57 miljoen). FrieslandCampina is het niet eens met het vonnis en gaat hiertegen in beroep. Eind 2019 is deze contractuele relatie gestopt. Mogelijke gevolgen voor de resultaten van FrieslandCampina worden momenteel bestudeerd.

EN
Belangrijke mijlpaal bereikt in Zuidoost-Aziatisch voedingsonderzoek (SEANUTS II).
Afgelopen maand hebben Maleisië, Indonesië, Thailand en Vietnam de dataverzameling afgerond van het grootste voedingsonderzoek (SEANUTS II) dat door FrieslandCampina is geïnitieerd. Meer dan 13.000 kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 12 jaar hebben deelgenomen aan het onderzoek. De resultaten van SEANUTS II worden in het eerste kwartaal van 2022 verwacht.

Margrethe Jonkman, Global Director Research & Development FrieslandCampina: “Deze mijlpaal is een belangrijke stap op weg naar nieuwe wetenschappelijke inzichten in de voedings- en gezondheidsstatus van kinderen in Zuidoost-Azië. De verzamelde informatie is essentieel om programma's en zuivelproducten te ontwikkelen die de nutritionele gezondheidsstatus van jonge kinderen ondersteunen.”

Lucas Actis-Goretta, programmamanager SEANUTS: “De dataverzameling omvat de werving van kinderen uit zowel stedelijke als plattelandsgebieden, het uitvoeren van lichamelijke en conditiemetingen, het verzamelen van bloedmonsters en het invullen van vragenlijsten. Helaas moesten alle veldteams, toen de coronapandemie toesloeg, het verzamelen van gegevens uitstellen om de veiligheid en het welzijn van alle deelnemers, hun verzorgers en het personeel te garanderen. Het voortzetten van de dataverzameling op een veilige en verantwoorde manier is sindsdien de hoogste prioriteit van de teams geweest.”

In 2018 heeft FrieslandCampina samen met vier hoofdonderzoekers uit de academische wereld in de deelnemende landen de aftrap gegeven voor SEANUTS II, het tweede grootschalige voedingsonderzoek in Zuidoost-Azië, gericht op het actualiseren van de data over de voedingsstatus, voedselinname, fysieke activiteit en levensstijlfactoren van kinderen van 6 maanden tot 12 jaar.

De eerste editie van SEANUTS liep van 2010 tot 2013 in Zuidoost-Azië en toonde de dubbele last aan van ondervoeding (ondervoeding die samengaat met overvoeding) en verborgen honger onder jonge kinderen in de regio. De verzamelde inzichten uit SEANUTS I werden gebruikt om zuivelproducten te ontwikkelen en programma's op te zetten zoals Drink, Move, Be Strong en schoolmelkprogramma's.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL