Databank Natuur- en Milieueducatie online met 600 bronnen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/06/2021 07:11
Er is in Nederland veel geschreven over Natuur en Milieueducatie (NME) in de afgelopen decennia. De meest waardevolle publicaties en documenten zijn nu verzameld in een nieuwe online databank.

In het begin van de jaren 70 ontstond er een grote interesse in de milieuproblematiek. Spraakmakende boeken zoals “Dode lente” van Rachel Carson en “De grenzen aan de groei” van de Club van Rome zorgden voor veel maatschappelijke discussie en een kantelpunt in het denken over invloed van de mens op de natuur.

Sinds die tijd hebben onderwijzers, wetenschappers en milieu-professionals zich ingezet voor het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaand en effectief leermateriaal over natuur en milieu. De beste bronnen voor natuur- en milieueducatie zijn nu gebundeld op één centrale plek door SME. Deze organisatie heeft door de jaren heen een aanzienlijk archief opgebouwd en stelt nu de beste materialen beschikbaar voor het publiek.

In de databank staan op dit moment ruim 600 artikelen, boeken, publicaties, trainingen en andere materialen over NME. Veel hiervan was voorheen nog niet op het internet beschikbaar. Het doel is dat NME-ers, docenten, studenten, onderzoekers en gebruik gaan maken van deze databank. Het is bovendien mogelijk zelf materiaal aan te leveren om deze databank verder te verrijken.

Bezoek de databank Bronnen voor NMEBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL