FrieslandCampina en Arabian Food Industries richten joint venture op voor export van kaas vanuit Egypte

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/03/2021 09:06
FrieslandCampina International Holding B.V. (FrieslandCampina) en Arabian Food industries Company (Domty) hebben een joint venture-overeenkomst getekend voor de export van kaas naar Afrika en het Midden-Oosten.

FrieslandCampina en Domty bundelen hun krachten in een nieuw bedrijf dat vanuit Egypte betaalbare kaasproducten gaat exporteren en verkopen op markten in Afrika en het Midden-Oosten.

Volgens Mohamed Damaty, Vice CEO van Arabian Food Industries, “Als bedrijf zijn we al lang op zoek naar een dergelijke samenwerking. Wij geloven dat onze producten goed passen in de Afrikaanse markt en de samenwerking met FrieslandCampina zal ons daarbij enorm helpen. We zijn optimistisch over de onderneming en de mogelijkheden om in de toekomst te groeien.”

Dustin Woodward, Managing Director van FrieslandCampina Consumer Dairy Africa, zegt: “We zijn erg enthousiast over de joint venture met Domty. Door onze gezamenlijke expertise, capaciteiten en activiteiten te combineren, kunnen we meer Afrikaanse gezinnen voeden dan ooit tevoren. De komende jaren zullen we met verrassende innovaties komen die nieuwe kaasproducten zullen creëren die gezonder, betaalbaarder en toegankelijker zijn voor consumenten in heel Afrika en het Midden-Oosten.”

Arabian Food Industries is een van de grootste kaasproducenten in Egypte, met zijn toonaangevende kaasmerk Domty. Opgericht in 1989, heeft het momenteel een totale omzet van meer dan 100 miljoen euro, in witte kaas (feta type), mozzarella, roomkaas, naast vruchtensappen en bakkerijproducten. In de loop van de jaren heeft FrieslandCampina zijn portfolio uitgebreid met verschillende kaasformaten en -soorten en heeft het zijn marktbereik in Egypte en zijn exportactiviteiten in het Midden-Oosten en de Golfregio uitgebreid.

FrieslandCampina krijgt een belang van 51 procent in de joint venture en Domty een belang van 49 procent.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL