Friesland Campina Biologisch verwijdert plastic dop van literverpakkingen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/02/2021 16:03
Campina Biologisch is vanaf vandaag verkrijgbaar in een milieuvriendelijkere verpakking. De literverpakkingen hebben een vernieuwde schenkopening die de plastic draaidop overbodig maakt en hiermee de productie van miljoenen plastic draaidoppen voorkomt. Ook is er in de verpakking een laagje minder materiaal gebruikt, waardoor het ongebleekte bruine karton direct zichtbaar is. De nieuwe verpakking heeft hiermee ten minste 37% minder CO?-uitstoot ten opzichte van de oude verpakking. De resterende CO?-uitstoot van de verpakking wordt gecompenseerd¹, waardoor deze klimaatneutraal blijft.

"Steeds meer consumenten willen graag een milieubewustere keuze maken in de supermarkt. Zij zijn bereid om iets te doen, als dat beter is voor het milieu. De nieuwe verpakkingen van Campina Biologisch - zonder draaidop - bieden een eenvoudige manier om bij te dragen aan de vermindering van CO?-uitstoot en plastic afval. Wij introduceren deze verpakkingen omdat we de ambitie hebben ons gehele verpakkingsportfolio volledig circulair en CO?-neutraal te maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verder te beperken. Dat is een van de prioriteiten binnen FrieslandCampina's duurzaamheidsprogramma 'Nourishing a better planet’",aldus Bas Roelofs, Managing Director FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands.

Continu verduurzamen

FrieslandCampina introduceerde eind 2020 zijn vernieuwde duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet’. In het programma stelt de zuivelproducent zich een aantal ambitieuze doelen, onder andere op het gebied van een klimaatneutrale toekomst, biodiversiteit, duurzame grondstoffen en verpakkingen. Voor alle merken van FrieslandCampina worden stappen gezet om deze doelen te behalen. De introductie van de nieuwe literverpakkingen van Campina Biologisch is hier een voorbeeld van. Een ander voorbeeld is het opwekken van duurzame energie door FrieslandCampina-boeren, door middel van zonnepanelen, windmolens of mono-mestvergisting. Sinds 1 januari 2021 wordt het stroomverbruik voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten gedekt door de opwek van groene stroom door de leden van de eigen coöperatie.

1 compensatie door investering in duurzaamheidsprojecten via Groenbalans.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL