Onderzoek naar de leeftijdsbepaling van puppy’s gestart

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/10/2020 15:00
Bij de import van hondenpups lijken de geboortedata in het paspoort niet altijd te kloppen. Het ExpertiseCentrum Genetica is daarom gestart met een onderzoek om te kijken of het mogelijk is om de geboortedatum van pups te voorspellen aan de hand van het wisselpatroon van de snijtanden. Puppy-eigenaren kunnen zich aanmelden en meedoen aan het onderzoek.

Het ExpertiseCentrum Genetica (ECG) wil een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van rashonden en –katten en bundelt hiertoe de multidisciplinaire kennis en infrastructuur binnen het departement Clinical Sciences van de faculteit Diergeneeskunde. Hier komen kennis van klinische genetica, populatiegenetica en moleculaire genetica samen.

Wisselpatroon snijtanden
Het doel van het huidige onderzoek is het in kaart brengen van de leeftijd waarop bij puppy’s van verschillende rassen de snijtanden wisselen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten probeert het ECG een betrouwbare methode te ontwikkelen voor het inschatten van de leeftijd van een pup. Dit kan van grote betekenis zijn bij het tegengaan van import van te jonge puppy’s naar Nederland.

Help je mee?
Is je pup maximaal 10 weken oud en wil je een bijdrage leveren? Meld je dan aan via het formulier op de website van het ECG. Je draagt bij aan het onderzoek door twee keer per week een foto te maken van het gebit van je hond in de leeftijd van 10 tot 20 weken.

Aanmelden onderzoek
ga naar
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Onderzoek-naar-de-leeftijdsbepaling-van-puppys-gestart.htmBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL