Subsidie voor voedseleducatie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/09/2020 07:03
Jong Leren Eten start in september met de derde subsidieronde voor scholen. Doel is om scholieren meer over voeding te weten te laten komen door naar buiten te gaan. Daarnaast biedt ‘Jong Leren Eten in de regio’ per regio een portaal of menukaart aan met een overzicht van educatieve mogelijkheden.

Het thema van deze subsidieronde is ‘Lekker naar Buiten’. Kinderopvanglocaties en scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs kunnen deze subsidie aanvragen. De subsidieregeling voor geldt van 1 september tot en met 30 september 2020.

Jong Leren Eten
Binnen het Jong Leren Eten programma werken Rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen. Het doel is om kinderen en jongeren (0-18 jaar) meer in aanraking te laten komen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken. Met de subsidieregeling van Jong Leren Eten wordt de klas gestimuleerd om er op uit te gaan. Het motto is dan ook ‘Lekker naar buiten!’

De subsidie kan gebruikt worden voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles over voeding. Meer informatie over de subsidie en bijbehorende voorwaarden vind je op de website van Jong Leren Eten en in de brochure. Voor de kinderopvang is er een aparte subsidie (als coach en voor als je nog geen coach bent).

Portaal voedseleducatie
Voor kinderen is veel te leren over gezond en duurzaam voedsel. Talloze lokale organisaties bieden educatieve activiteiten aan. Daarom heeft Jong Leren Eten op één plek een overzicht gemaakt van (lokale) voedseleducatiemogelijkheden, via de zogenaamde portals of 'menukaarten'. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in wat er in de omgeving Utrecht te vinden is, dan kan je naar de webpagina van Jong Leren Eten Utrecht. Het portaal helpt je vervolgens om gemakkelijk het aanbod te vinden dat bij jouw organisatie past.

Je kunt direct zoeken op activiteit of aanbieder, óf je kan gebruik maken van de handige filters. Zo kun je filteren op gemeente voor het aanbod bij jou in de buurt. Ook kun je filteren op thema, doelgroep, kosten en het type activiteit (op school of buiten de school).

(Nog) niet alle provincies hebben een portaal of menukaart. Rechtsboven op deze pagina onder downloads vind je alle portalen en menukaarten van de provincies die er wel (al) eentje hebben.
zie mee op
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Subsidie-voor-voedseleducatie.htm

reactie XEA.nl
Waarom moet er altijd subsidie aan te pas komen, bij de geboorte wil je al het goeds voor je kind, waarom worden sommige boorlingen dan later aan hun eigen zorgen overgelaten!?Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL