Scipher Medicine en Galapagos ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor inflammatoire darmziekten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/08/2020 07:46
-- Ondernemingen valideren samen nieuwe targets voor medicijnontwikkeling--
-- Scipher ontvangt een vooruitbetaling en potentieel opt-in en mijlpaalbetalingen --
-- Ontwikkeling van geselecteerde targets naar medicijnontwikkeling door Galapagos --

Mechelen, België en Boston, VS; 12 Augustus 2020 - Galapagos NV (Euronext & Nasdaq: GLPG) en Scipher Medicine (Scipher), een private onderneming uit Boston gefocust op precisiegeneeskunde en auto-immuunziekten, kondigen vandaag hun samenwerking aan om verder te werken op nieuwe medicijn targets, geïdentificeerd door Scipher, om potentiële behandelingen bij inflammatoire darmziekten te ontwikkelen.

Scipher combineert zijn Network Medicine platform met moleculaire data van patiënten en AI-gebaseerde methoden om nieuwe targets en pathways in auto-immuunziekten, waaronder IBD, te ontdekken.

Scipher en Galapagos zullen samen een reeks van nieuwe IBD-targets, ontdekt door Scipher, valideren, waarna Galapagos de exclusieve optie heeft om tot vijf targets verder te gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe kandidaat-geneesmiddelen. Zoals overeengekomen zal Scipher een vooruitbetaling, en potentieel ook opt-in- en mijlpaalbetalingen ontvangen. Galapagos zal op zijn beurt de rechten verkrijgen voor het ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren van ontwikkelde therapieën voor de geselecteerde target(s).

“Onze baanbrekende aanpak combineert uitgebreide moleculaire gegevens op patiëntniveau met AI-methoden om nieuwe targets te ontdekken met het potentieel om specifieke patiëntengroepen te behandelen, inclusief deze die niet reageren op momenteel beschikbare therapieën,” zei Alif Saleh, Chief Executive Officer bij Scipher Medicine. “Deze samenwerking met Galapagos is een erkenning van onze innovatieve benadering in het ontdekken en valideren van nieuwe targets die een oplossing zouden kunnen bieden aan patiënten met IBD.”

“De samenwerking met Scipher is afgestemd op onze strategie om kandidaat-geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen te ontdekken en te ontwikkelen met het potentieel de huidige behandelingsopties te vergroten en zo tegemoet te komen aan hoge onvervulde behoeften op het gebied van ontstekingsziekten,” aldus Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij Galapagos. “Wij geloven dat onze expertise op het gebied van de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen naast Scipher’s platform ons zal ondersteunen bij de ontdekking van interessante nieuwe kandidaat-geneesmiddelen.”

Over Scipher Medicine
Scipher Medicine, een precisie-immunologiebedrijf, heeft de fundamentele overtuiging dat patiënten duidelijke antwoorden op behandelingsopties verdienen op basis van wetenschappelijk onderbouwde gegevens. Door gebruik te maken van ons eigen Network Medicine platform en artificiële intelligentie, commercialiseren we bloedtesten die de unieke moleculaire ziektesignatuur van een patiënt identificeren. We matchen deze signatuur dan met de meest effectieve therapie, zodat patiënten vanaf de eerste dag een optimale behandeling krijgen. De ongekende hoeveelheid moleculaire gegevens van patiënten die uit onze tests wordt gegenereerd, is een verdere drijfveer voor de ontwikkeling van nieuwe en meer effectieve therapieën. We werken samen met betalers, leveranciers en farmaceuten in de hele waardeketen van de gezondheidszorg om precisiegeneeskunde te ontwikkelen voor auto-immuunziekten.

Scipher Medicine wordt gesteund door Khosla Ventures, Northpond Ventures en UnitedHealth Group.

Bezoek www.sciphermedicine.com en volg Scipher op Twitter, Facebook en LinkedIn.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL