Remkes: Huidige stikstofaanpak onvoldoende

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/06/2020 08:51
Het streven van het kabinet om de stikstofuitstoot in 2030 met 26% te verminderen is onvoldoende, stelt het Adviescollege Stikstofproblematiek. Voor herstel van de natuur moet die vermindering minstens gehalveerd worden. Maandag 8 juni presenteerde de commissie het eindadvies ‘Niet alles kan overal’.

Nadat in juni 2019 duidelijk werd dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) juridisch niet langer mocht worden toegepast, ontstond er een acuut probleem. Dat programma was bedoeld als oplossing voor de te hoge stikstofuitstoot uit landbouw, transport en industrie. Die hoge stikstofuitstoot zorgt ervoor dat de Nederlandse biodiversiteit sterk onder druk komt te staan. Voor de oplossing van het in 2019 ontstane probleem heeft het Adviescollege Stikstofproblematiek onder leiding van Johan Remkes de opdracht gekregen een advies uit te brengen.

Stikstofdepositie
In september 2019 kwam het college met een eerste rapport 'Niet alles kan': Vooral in de buurt van natuurgebieden zal de stikstofneerslag omlaag moeten, schreef de commissie toen. De uitstoot van stikstof uit de landbouw en transport moet verminderen, bijvoorbeeld door boeren die willen stoppen, te helpen en door de maximum snelheid te verlagen.

Na dit eerste rapport zijn er maatregelen genomen. In november 2019 heeft het kabinet een maatregelenpakket vastgesteld. Zo moeten melkveehouders ander voer gebruiken met minder eiwit en wordt de warme saneringsregeling varkenshouderij uitgebreid. Bovendien gaat de maximumsnelheid overdag omlaag naar 100 km.

Natuurherstel
Maar die toen genomen maatregelen zijn onvoldoende aldus het adviescollege onder leiding van Remkes tijdens de perspresentatie op 8 juni 2020: Het streven van het kabinet om de stikstofuitstoot in 2030 met 26% te verminderen is niet genoeg. Willen de Natura-2000 gebieden in 2050 kunnen herstellen, dan moet in 2040 de uitstoot van stikstof onder een kritische grens zijn teruggebracht. In de praktijk betekent dit dat de uitstoot met minstens 50% moet verminderen.

zie & lees meer op
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Remkes-Huidige-stikstofaanpak-onvoldoende.htm

reactie XEA.nl
De Agrarische tak was naar de WO II en nog steeds met Wageningen, de tak waar de economie op is gaan drijven. In de jaren 1960 en even later zei wijlen Koningin Juliana, Nederland is vol, Nederland is overvol.
Emigreren werd gestimuleerd met premies (lees vertrek).
Nederland staat op Agrariërs gebied nog steeds aan de TOP.

Daar wil de Linksere Regering Rutte vanaf. Heeft nauwelijks nog iets met de Agrarische tak op. Dat zag je aan de nertsen fokker. Besmetting door Corona, en pas later de ruiming. Mond & klauwzeer, varkenspest etc. alles moest direct geruimd worden.
MASSAAL op de TV die ruimingen. Het leek van de eigenaren breed uit gemeten. De club van Rutte laat zich leiding door de LINKSE garnituur en daarom wilde Rutte zelf zolang mogen blijven zitten en GA F steeds eraan toe.
NU moeten de Agrariërs stoppen en wordt HUN goede weilanden volgebouwd.
NU is plots Nederland NIET vol of te vol!
Had wijlen Juliana het dan verkeerd ingezien? Nu ruim 17 miljoen mensen in Nederland en we zagen het in de Corona thuiswerken en wat stond er op nummer 1 in Nederland?
Herrie van buren & ruzies! Dus we zitten op elkaars lip. TE VOL, dus wijlen Koningin Juliana HAD wel GELIJK>



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL