Wat is rente?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/12/2019 07:17
Laten we eerst maar simpel en simpelweg de vraag beantwoorden, voordat we dieper op het woord rente zelf ingaan. Wat is rente? Rente is de vergoeding die iemand ontvangt voor het uitlenen van zijn of haar geld en die betaald wordt voor degene die het geld leent. Naast rente wordt het ook wel interest of intrest genoemd. Waarschijnlijk wist u al ongeveer dat dit het antwoord is op de vraag wat rente is. Maar in dit artikel gaan we er iets dieper op in. Komen er nog andere aspecten bij kijken als het gaat om rente? En zijn er nog andere dingen die u moet weten over rente? Deze en meer vragen beantwoorden we in de volgende alinea.

Rente heeft een aantal kenmerken dat je weet dat die vergoeding rente genoemd kan worden. Rente is als eerste periodiek verschuldigd. De omvang van de rente wordt berekend als een jaarlijks percentage, daaraan kun je ook herkennen dat het om rente gaat. En het derde kenmerk: aan de hand van de interbancaire rente wordt de rente bijna altijd bepaald. Dit zijn de drie kenmerken dat we weten dat het gaat om rente. Veel mensen krijgen rente, of het nu gaat om een spaarrekening of aandelen. U weet nu in ieder geval wat rente is.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL