FrieslandCampina melkprijzen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/11/2019 06:43
FrieslandCampina garantieprijs november 2019: 35,50 euro per 100 kilo melk.
De FrieslandCampina garantieprijs stijgt met 0,75 euro ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand (34,75 euro). De verwachting is dat de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven zullen stijgen.

Deze maand is de eiwitwaarde 579,50 euro, de vetwaarde 289,75 euro en de lactosewaarde 57,95 euro per 100 kilo.

De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 800.000 kilo melk op jaarbasis.

De FrieslandCampina garantieprijs is onderdeel van de FrieslandCampina melkprijs, die op jaarbasis aan de leden-melkveehouders wordt betaald. Maandelijks wordt de garantieprijs ingeschat aan de hand van de ontwikkeling van de gepubliceerde melkprijzen van de referentiebedrijven.

En


FrieslandCampina biologische garantieprijs november 2019: 47,00 euro per 100 kilo melk


28 oktober 2019
.


De FrieslandCampina biologische garantieprijs daalt met 0,50 euro ten opzichte van de biologische garantieprijs van vorige maand (47,50 euro). In de nieuwe garantieprijs is ook een neerwaartse correctie van 0,91 euro verwerkt vanwege te hoog ingeschatte melkprijzen van referentiebedrijven.

Deze maand bedraagt de eiwitwaarde 767,22 euro, de vetwaarde 383,61 euro en de lactosewaarde 76,72 euro per 100 kilo.

De biologische garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 600.000 kg melk op jaarbasis.

EN

FrieslandCampina introduceert recyclebare kaasverpakking

Belangrijke stap naar circulaire verpakkingen

31 oktober 2019
FrieslandCampina introduceert een volledig recyclebare en lichtere versie van de hersluitbare verpakking voor kaas. Hiermee realiseert het bedrijf een plasticreductie van 30% voor zijn meest verkochte kaasverpakking in Europa. Dit kan leiden tot een afname van ruim 300.000 kg plastic per jaar en hergebruik in andere toepassingen. Deze besparing komt bovenop een eerdere plasticreductie van ruim 20%. De zuivelmultinational is de eerste op de markt met een dergelijke kaasverpakking.

Het is FrieslandCampina’s ambitie om te leiden met duurzaamheid en om in 2025 wereldwijd alle verpakkingen volledig recyclebaar te maken. Uiteindelijk wil het bedrijf volledig circulaire verpakkingen gebruiken.

Minimaliseren van milieu-impact
Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: “Hersluitbare verpakkingen zijn nodig om de kaas te beschermen, voedselverspilling tegen te gaan en de kwaliteit te garanderen. Daarom werken we continu aan het verbeteren van onze verpakkingen, het verduurzamen van het productieproces en betere recyclingmogelijkheden. Ik ben er trots op dat we erin zijn geslaagd de milieu-impact van onze kaasverpakking significant te verlagen.”

Blijvende bruikbaarheid
Van Baal licht toe: “De meeste kaasverpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, waardoor ze niet gerecycled kunnen worden. Daar hebben we nu een oplossing voor. Onze nieuwe kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat goed gescheiden en gerecycled kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger. We vertellen hier meer over op www.plesstic.eu.”

Grote stappen
FrieslandCampina wil grote stappen zetten in recycling, hernieuwbaarheid en afname in gebruik van fossiele grondstoffen voor verpakkingen. Daarom heeft de onderneming zijn doelstellingen ook vastgelegd via internationale en nationale samenwerkingsverbanden zoals het Plastic Pact en ‘the new plastics global commitment’ van de Ellen MacArthur Foundation.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL