CREATIE VAN SOLVAY ENERGY SERVICES, BEDRIJF GERICHT OP DE UITDAGINGEN VAN ENERGIE EN CO2

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/01/2012 08:36
Solvay maakt de oprichting bekend van Solvay Energy Services, de eerste concrete realisatie die volgt uit de integratie van Solvay en Rhodia. Deze nieuwe bedrijfseenheid heeft het optimaliseren van de energiefactuur en van de CO2-uitstoot voor de Groep en voor derden als opdracht.

Solvay Energy Services kan voortbouwen op de competenties en de unieke kennis van Solvay, Rhodia en Orbeo om enerzijds de aankopen van energie van het nieuwe geheel, die jaarlijks 1,2 miljard EUR bedragen, te optimaliseren en anderzijds de Business Units en productievestigingen van de Groep te begeleiden in hun energie- en CO2-beheer. Solvay baat trouwens wereldwijd een energieproductiepark uit met een vermogen van 1000 MW. Deze middelen zullen bijdragen aan het doel van de groep om zijn uitstoot van broeikasgassen en zijn energiefactuur met 20% te doen dalen tegen 2020.

De onderneming zal tevens activiteiten ontwikkelen gericht op externe klanten om hen te helpen hun voetafdruk op het milieu te verkleinen. Het gaat met name om energiediensten, het CO2-beheer of de ontwikkeling van hernieuwbare energie en hernieuwbare brandstoffen.

Solvay Energy Services, operationeel sinds 1 januari 2012 wordt geleid door Philippe Rosier: "De creatie van dit nieuw bedrijf, een echte hefboom voor de prestatie van de hele groep, is een belangrijke mijlpaal en een eerste succes in het integratieproces van Solvay en Rhodia. Wij zijn verheugd om nu in een enkel team unieke competenties te bundelen om de klimaatverandering tegen te gaan. We zijn vastbesloten een belangrijke actor te worden op het vlak van vernieuwende energie-oplossingen."

SOLVAY is een internationale chemiegroep geƫngageerd in duurzame ontwikkeling met een grote aandacht voor innovatie en operationele uitmuntendheid. Zijn recente acquisitie van het fijnchemiebedrijf Rhodia creƫerde een veel grotere wereldspeler die meer dan 90% van zijn verkopen haalt op markten waar hij tot de wereldtop 3 behoort. Solvay levert een breed gamma producten die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit en de prestaties van zijn klanten in markten zoals consumptieproducten, bouw, voertuigen, energie, water en milieu en elektronica. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 30.000 werknemers in 55 landen en haalde in 2010 een omzet van 12 miljard EUR (pro forma). Solvay nv staat genoteerd op NYSE Euronext in Brussel en Parijs (SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL