Homburg Invest ontvangt aanwijzing van Autoriteit Financiële Markten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/05/2011 07:34
Halifax, Nova Scotia, Canada. 26 mei 2011 - (TSX: HII.A & HII.B en AEX: HII) - Homburg Invest Inc. ("HII" ofwel de "Onderneming") maakt vandaag bekend dat de Onderneming een aanwijzing ("de Aanwijzing") van de Autoriteit Financiële Markten ("AFM") heeft ontvangen die de Onderneming verplicht om twee in Nederland woonachtige directeuren of bestuurders aan te stellen.

De AFM heeft HII tevens opgedragen ervoor te zorgen dat controllerend aandeelhouder Richard Homburg niet langer zal fungeren als medebeleidsbepaler en invloedrijk persoon binnen de Onderneming. De AFM heeft geen handelwijze of manier aangegeven waarop de Aanwijzing moet worden uitgevoerd om de rol van de heer Homburg als invloedrijke persoon te beëindigen.

Het Bestuur van HII treft maatregelen om te kunnen voldoen aan die onderdelen van de Aanwijzing die het rechtmatig kan uitvoeren, zoals het aan de AFM voordragen van kandidaat-directeuren die in Nederland woonachtig zijn. HII kan niet voldoen aan enig aspect van de Aanwijzing dat niet uitvoerbaar is volgens dan wel in strijd zou zijn met Canadees of Nederlands recht. Het Bestuur van HII kan de controle over HII die de heer Homburg via zijn zeggenschapsbelangen uitoefent zelf niet wettelijk afbouwen, noch kan het Bestuur afdwingen dat de heer Homburg zijn zeggenschap afbouwt. Het Bestuur heeft geen bevoegdheid onder het voor HII toepasselijke recht (de Alberta Business Corporations Act) om van de heer Homburg of enige andere aandeelhouder te eisen dat zij hun belang in HII afbouwen of niet stemmen met door hen gehouden aandelen. Voorts kan HII geen beperkingen opleggen aan of op enigerlei wijze verschil aanbrengen in de stemrechten behorende bij die aandelen. Als gevolg daarvan verkeert HII in de moeilijke positie dat zij niet in staat is deze aspecten van de Aanwijzing uit te voeren.

In haar Aanwijzing aan de Onderneming baseert de AFM zich op informatie die blijkbaar verkregen is van de Nederlandse autoriteiten en van de heer Homburg inzake lopende belastingaangiftes die door de heer Homburg worden betwist, alsmede andere persoonlijke kwesties tussen de heer Homburg en de Nederlandse Belastingdienst.

"HII verzet zich met kracht tegen deze Aanwijzing van de AFM, die gebaseerd is op een geschil tussen de Belastingdienst en een privépersoon (de heer Homburg)," aldus Jan Schöningh, President en Chief Executive Officer van HII. "HII zal alle mogelijke (rechts)middelen die haar ter beschikking staan blijven onderzoeken teneinde de belangen van HII en die van haar stakeholders te beschermen. Ik wil aandeelhouders verzekeren dat deze Aanwijzing geen materiële financiële gevolgen zal hebben voor de Onderneming en dat wij ons blijven richten op het creëren van waarde voor onze aandeelhouders."

Over Homburg Invest

Homburg Invest Inc. bezit en ontwikkelt een gespreide portefeuille van hoogwaardig vastgoed - waaronder kantoren, winkels, industriële objecten, woonappartementen en stadshuizen - verspreid over heel Canada, de Verenigde Staten en Europa. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Halifax, in de Canadese provincie Nova Scotia.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL