SOLVAY : SOLVAYS GELDBELEGGINGSPROGRAMMA IN EIGEN AANDELEN IS VERNIEUWD VOOR VERDERE AANKOPEN IN 2011 TOT 1,65 MILJOEN AANDELEN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/01/2011 19:22
Solvay maakt vandaag bekend dat zijn Raad van Bestuur heeft beslist het geldbeleggingsprogramma in eigen aandelen, dat eind vorig jaar is afgelopen, te vernieuwen voor een periode van een jaar en verdere aankopen tot 1,65 miljoen aandelen in 2011.

Het geldbeleggingsprogramma is bedoeld als tijdelijke belegging van een deel van de opbrengst uit de verkoop van de farmaceutische activiteiten, vóór de herinvestering van deze middelen in industriële activa. Het programma werd een jaar geleden opgestart. In 2010 werden in de context van dit geldbeleggingsprogramma 880.766 Solvay-aandelen ingekocht.

In overeenstemming met de wetten en regels in verband met financiële transparantie, is dit de beschrijving van het beleggingsprogramma in aandelen:

De Buitengewone Aandeelhoudersvergadering van 12 mei 2009 gaf de Raad van Bestuur toestemming om over een periode van vijf jaar op de beurs maximaal 16.940.000 aandelen van de eigen onderneming te verwerven tegen een prijs tussen 20 EUR en 150 EUR.

In deze context besloot de Raad van Bestuur in december 2009 een investeringsprogramma op te starten voor de aankoop van eigen aandelen. In 2010 werden in de context van dit geldbeleggingsprogramma 880.766 Solvay-aandelen ingekocht. Het programma is door de Raad van Bestuur tot eind 2011 vernieuwd voor verdere aankopen tot 1,65 miljoen aandelen.

Een financiële instelling heeft een mandaat gekregen om dit programma uit te voeren.

Op 31 december 2010 bezat Solvay via zijn onrechtstreekse dochteronderneming Solvay Stock Option Management 2.754.818 Solvay-aandelen, of 3,25% van de uitgegeven Solvay-aandelen.

In overeenstemming met de betrokken regelgeving, zal Solvay de details van de transacties volgend uit dit programma op zijn website publiceren.

SOLVAY is een internationale industriële groep, actief in Chemie. Hij levert een breed gamma producten en oplossingen die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 17.000 werknemers in 40 landen. In 2009 bedroeg de geconsolideerde omzet van de groep 8,5 miljard EUR. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Voor meer informatie kan u terecht op www.solvay.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL