Boodschap van Option aan de exposanten op CES: "Maak uw producten mobieler met 's werelds kleinste 3G-module"

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/01/2011 07:10
Superdunne 3G LGA-module maakt breedband en wereldwijde connectiviteit mogelijk voor een nieuwe klasse van geconnecteerde toestellen.
Las Vegas, VS en Leuven, België - 5 januari 2011 - Bedrijven die meedoen aan de CES-vakbeurs kunnen niet om Option heen wanneer ze hun consumenten- en bedrijfstoestellen snel, voordelig en doeltreffend willen uitrusten met draadloze breedbandconnectiviteit en spraak.

Option (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de bekroonde pionier op het vlak van ingebouwde draadloze breedbandoplossingen, heeft vandaag 's werelds kleinste module die GSM/HSPA, CDMA/EV-DO, GPS/ GLONASS en circuitgeschakelde spraakmogelijkheden combineert, voorgesteld. Dat alles op een component die amper een postzegel groot is en even dun is als een euromuntstuk.

De GTM601/GTM609-modules van de tweede generatie zullen een nieuw soort ultradunne, supersnelle en wereldwijd inzetbare consumenten- en bedrijfstoestellen aandrijven. De modules zijn een betaalbare en gebruiksklare oplossing voor fabrikanten van smartphones, tablet-pc's, draagbare industriële terminals, draagbare medische toestellen, digitale signalisatie, interactieve reclamezuilen, veiligheidssystemen, infotainmentsystemen voor voertuigen en andere toestellen met een internetverbinding die hun producten willen uitrusten met spraakcapaciteiten en mobiele breedband.

Fabrikanten kunnen eenvoudig de modules afstemmen op hun softwareplatform en applicaties om zo zowel zakelijke klanten als consumenten het hoogste mogelijke gebruiksgemak te bieden waar ze om vragen. Windows, Android, MeeGo en Linux worden standaard ondersteund door de modules. Bovendien biedt Option verregaande personalisering-, integratie- en certificatiediensten aan, en kunnen producten op amper drie maanden van concept tot productieklare prototypes klaargestoomd worden.

De belangrijkste kenmerken van de GTM601/GTM609 modules:

Een LGA (Land Grid Array) wat een erg dun ontwerp oplevert - 26,8 mm x 31,8 mm, en amper 2 mm dik - en een uitstekende warmtedissipatie, met als resultaat de mogelijkheid van 3G-connectiviteit in superdunne designs zonder dat dit ten koste gaat van de mogelijke features of de robuustheid.
Wereldwijd inzetbaar - ondersteuning voor GSM/HSPA en CDMA/EV-DO op 's werelds meest gebruikte frequentiebanden, voor gegarandeerde 3G-snelheden en 2G/2.5G-verbindingen bij gebruik waar ook ter wereld.
Betrouwbare gps- en GLONASS-ondersteuning voor toepassingen die wereldwijde locatiebepaling vereisen. Zo kan een koeriersbedrijf met de GTM601/GTM609 de locatie van zijn vrachtwagens en team voortdurend opvolgen. Dankzij deze locatiebepaling, met automatische plaats- en tijdmelding, kunnen bedrijven de pakjes nauwkeurig volgen en de volgende klanten sms'en dat de pakjes dadelijk aan de beurt komen.
Echte circuitgeschakelde spraakdienst via GSM en CDMA voor betrouwbaar spraakverkeer van topkwaliteit voor toestellen zoals smartphones, interactieve digitale signalisatie en reclamezuilen, en medische toestellen voor thuis.

Bij de GTM601/GTM609-modules zijn de toonaangevende technische expertise en klantenservice van Option inbegrepen. Hierdoor krijgen bedrijven die hardware producten verkopen maar geen ervaring hebben met mobiele toestellen de mogelijkheid om draadloze oplossingen snel en kostefficiënt op de markt te brengen, zonder de kosten, het risico en de tijd die gepaard gaan met het inzetten van extra personeel, apparatuur en andere middelen die cruciaal zijn als je nieuwe draadloze oplossingen wil ontwikkelen.

Onlangs gebruikte Lumigon, een Scandinavische fabrikant van geavanceerde smartphones, de GTM601-module om op amper drie maanden de T1, een luxueuze smartphone met Android, te ontwikkelen. "Door voor Option te kiezen, vonden we niet alleen een unieke draadloze oplossing voor onze smartphone T1. We kregen er ook een partner bij met de juiste expertise op het vlak van draadloze communicatie, die ons hielp om ons product op tijd en met de juiste specificaties op de markt te brengen", aldus Lars Gravesen, CEO bij Lumigon.

"De GTM601 en GTM609 zijn de enige 3G-modules die bedrijven ongekende nieuwe mogelijkheden bieden om toestellen te bouwen die het verschil maken met hun superslanke ontwerp, wereldwijde roamingfuncties en echte breedbandsnelheden", zegt Jan Callewaert, CEO bij Option. "Maar net zo goed verlagen deze modules de kosten, het risico en de marktintroductietijd, waardoor de fabrikanten hun rivalen - die beperktere mogelijkheden hebben omdat ze met oudere modules van de eerste generatie werken - altijd een stap voor blijven."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL