Thernergo, 0rganische groei in Groeikracht-segment

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/03/2010 19:34
15 maart 2010 - 18.00 u - Gereguleerde Informatie
Antwerpen - Vandaag bracht Thenergo (THEB) Groeikracht Wommelgem II en Groeikracht De Blackt II in bedrijf, twee uitbreidingen van operationele Groeikrachtprojecten. Groeikracht Wommelgem wordt uitgebreid met 2,4 MWe en 2,8 MWth en Groeikracht De Blackt met 1,4 MWe en 1,8 MWth.

Dit brengt het totaal geïnstalleerd vermogen van Thenergo's Groeikrachtportefeuille op 64 MWe en 75 MWth, in vergelijking met 60 MWe en 70 MWth eind 2009. Wanneer het tuinbouwbedrijf de oppervlakte van haar serre vergroot, is er meer warmte, CO2 en licht nodig. Vaak kiest de partner er in dat geval voor om de capaciteit van zijn bestaande Groeikracht-eenheid door Thenergo te laten opdrijven.

Naast Groeikracht Wommelgem II en Groeikracht De Blackt II, heeft Thenergo nog 3 Groeikrachtprojecten in aanbouw die voor juni 2010 in bedrijf zullen gaan. Groeikracht Vrasene is een nieuwe WKK-installatie met een vermogen van 2,0 MWe en 2,3 MWth. Bij Groeikracht Pierstraat worden twee bestaande generatoren vervangen door een WKK-installatie op aardgas die de teelt ook van de nodige CO2 kan voorzien. Groeikracht Bavikhove II is een uitbreiding van een operationele WKK-installatie met 1,1 MWe en 1,4 MWth.

Over de eerste helft van 2010 zal Thenergo's geïnstalleerd elektrisch vermogen in de Groeikracht-portefeuille toenemen met 12 %.

De Groeikracht-eenheden van Thenergo voorzien tuinbouwbedrijven van energie. De WKK-installaties worden volledig gedimensioneerd op de warmtevraag van de serre, de CO2-noden van de teelt en de elektriciteit nodig voor belichting van de serre in de wintermaanden, waardoor een versnelde teeltwissel mogelijk wordt.

Door de stijgende energiekosten in de glastuinbouw en de vraag naar daadwerkelijke oplossingen voor rationeel energiegebruik blijft de vraag naar Groeikrachtprojecten gestaag toenemen. Thenergo optimaliseert de energie-effeciëntie op de meest economische en ecologisch verantwoorde manier. Thenergo beheert vandaag 31 operationele projecten met een capaciteit van 84 MWe.

Over Thenergo
Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een 'one-stop provider' voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL