Thenergo kapitaalverhoging met € 2,6 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/03/2010 18:32
11 maart 2010 - 18.00 u - Gereguleerde Informatie
Antwerpen - Thenergo verhoogt haar kapitaal met € 2,6 miljoen aan een uitgifteprijs van € 2,04 per aandeel. Dit resulteert in de creatie van 1.363.417 nieuwe aandelen. De transactie kadert binnen het mandaat dat de Raad van Bestuur kreeg, op de Buitengewone Algemene Vergadering van 27 mei 2009, om een kapitaalverhoging door te voeren.

De kapitaalverhoging bestaat uit een verhoging van kapitaal in cash van € 1,3 miljoen die resulteert in de creatie van 658.333 nieuwe aandelen. Daarnaast investeerde Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), in april 2009, € 10 miljoen via een automatisch converteerbare obligatie (ACO). De omzetting van de ACO gebeurt gelijktijdig en voor hetzelfde bedrag van een private plaatsing. PMV converteert vandaag 1.343 obligaties aan een uitgifteprijs van € 2,04 per aandeel en verhoogt hiermee haar aandeelhouderschap in Thenergo tot 7,85%.

Aan het mandaat van de Raad van Bestuur werd de voorwaarde gekoppeld dat de private plaatsing uitsluitend zal doorgaan met gekwalificeerde beleggers in de zin van artikel 10 van de wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten en de toelating van beleggingsinstrumenten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt. De investeerders worden geselecteerd door de Raad van Bestuur, eventueel met de bijstand van een financieel adviseur.

Op vandaag beheert Thenergo reeds 29 energie-installaties met een totale capaciteit van 81 MWe en 202 WMth.

Over Thenergo Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een 'one-stop provider' voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL