Delhaize Groep en BI-LO tekenen niet-bindende intentieverklaring voor de overname van bepaalde BI-LO activa door Food Lion

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/10/2009 08:06
BRUSSEL, België - 5 oktober 2009 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat het een niet-bindende intentieverklaring heeft getekend met BI-LO, LLC voor de overname van de grote meerderheid van de activa van BI-LO, met inbegrip van de daaraan verbonden voorraden, voor een aankoopprijs van USD 425 miljoen in cash. Deze bekendmaking werd gedaan in de context van de procedure die door BI-LO werd opgestart voor het 'United States Bankruptcy Court for the District of South Carolina'.

BI-LO is een voedingsdistributeur die momenteel 214 winkels uitbaat in North Carolina, South Carolina, Tennessee en Georgia, en ongeveer 15 500 mensen tewerkstelt. De onderneming heeft haar hoofdzetel in Mauldin, South Carolina. Op 23 maart 2009 hebben BI-LO en sommige van haar dochterondernemingen vrijwillig de procedure opgestart onder Chapter 11 van de United States Bankruptcy Code bij het United States Bankruptcy Court for the District of South Carolina. Hogervernoemde BI-LO activa realiseerden in 2008 naar schatting een omzet van meer dan USD 2 miljard.

Rick Anicetti, Executive Vice President van Delhaize Groep en President en CEO van Food Lion LLC, zei: "Bij Food Lion LLC koesteren wij een grote bewondering voor de medewerkers en de winkels van BI-LO. Wij geloven dat onze markt- en dienstverleningsfilosofieën elkaar aanvullen en wij kijken ernaar uit om onze gesprekken met BI-LO verder te zetten."

De niet-bindende intentieverklaring is onderworpen aan de succesvolle uitvoering van de gebruikelijke stappen verbonden aan een dergelijke overname zoals bepaalde gerechtelijke goedkeuringen. Delhaize Groep en BI-LO zijn van plan de transactie af te ronden kort na het verkrijgen van de definitieve beslissing tot verkoop van de U.S. Bankruptcy Court overeenkomstig Section 363 van de U.S. Bankruptcy Code, waarbij de overdracht van de aangekochte activa aan Food Lion wordt goedgekeurd. Delhaize Groep is van plan om de hogervermelde BI-LO activa te integreren in het netwerk van haar volle dochteronderneming Food Lion, LLC. Food Lion, LLC is een voedingsdistributeur die meer dan 1 300 winkels in 11 staten in de V.S. uitbaat en meer dan 74 000 medewerkers telt.

» Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsdistributeur met activiteiten in zes landen op drie continenten. Vanaf 30 juni 2009 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2 684 winkels. In 2008 boekte Delhaize Groep EUR 19 miljard aan opbrengsten en EUR 467 miljoen aan nettowinst (deel van de Groep). Eind 2008 stelde Delhaize Groep ongeveer 141 000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL