Devgen nv (Euronext, Brussel: DEVG) rondt succesvol private plaatsing af.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/10/2009 06:36
Devgen gaf vandaag 1.753.339 nieuwe aandelen uit voor een totaal bedrag van € 14,7 miljoen via een private plaatsing. De nieuwe aandelen werden geplaatst bij voorafgeïdentificeerde investeerders tegen € 8,38 per aandeel. Deze prijs stemt overeen met de gemiddelde aandelenkoers van Devgen over de laatste 30 dagen.
Tot de investeerders behoren o.a. O.G.B.B. A. van Herk B.V., Biovest CVA, vertegenwoordigd door de heer Rudi Mariën, bestuurslid van Devgen nv en de heer Thierry Bogaert, gedelegeerd bestuurder van Devgen nv.

Door deze transactie stijgt het aantal aandelen met 9,8%. De aandelen zullen worden uitgegeven en betaald bij het sluiten van de transactie op 6 oktober 2009. Verwacht wordt dat de aandelen zullen worden toegelaten tot notering op Euronext Brussel op of rond de bovengenoemde datum.

De opbrengst van deze plaatsing zal worden aangewend om Devgen's zaad-en gewastechnologie business verder uit te bouwen in lijn met zijn business plan, meer specifiek om de groei van zijn hybride rijstzaadbusiness en de introductie van zijn biotechtraits in rijst te versnellen in het Indische subcontinent en in Zuidoost-Azië.

Devgen werd tijdens de transactie bijgestaan door KBC Securities (lead manager) en Kempen & Co (co-lead manager).

Over Devgen nv

De missie van Devgen bestaat erin landbouwers de middelen te geven om op een duurzame manier meer voedsel te verbouwen op minder land en met minder water, agrochemische producten en arbeid.

Devgen ontwikkelt zaden met hoge opbrengst en milieuvriendelijke gewasbeschermingstechnologie door gebruik te maken van een portfolio van geavanceerde biotechnologie en moleculaire veredelingstechnieken.

Devgen brengt deze technologie op de markt voor de belangrijkste voedings- en voedergewassen via twee complementaire strategieën:
- De uitlicentiëring van Devgen technologie voor gebruik in maïs, katoen en soja en bepaalde andere gewassen in ruil voor O&O financiering, mijlpaalbetalingen en royalties.
- De productie en de verkoop in het Indische subcontinent en in Zuidoost Azië van hoogkwalitatieve hybride zaden voor belangrijke gewassen zoals rijst, zonnebloem, sorghum en parelgierst.
Devgen's gewasbeschermingsafdeling ontwikkelt een nieuw nematicide en heeft dit reeds op de markt gebracht, m.n. een agrochemisch product dat gewassen beschermt tegen schade veroorzaakt door plantparasitaire nematoden.

Devgen werd opgericht in 1997 en heeft kantoren in Gent (België), Singapore, Hyderabad (India) en Delaware (US) en stelt wereldwijd meer dan 200 mensen tewerk.

Voor meer informatie over Devgen, www.devgen.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL