Voorlopige surseance voor dochteronderneming VMG (Vivenda).

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/10/2009 13:18
Het bestuur van Vivenda Media Groep NV (“VMG”) maakt bekend dat vandaag bij de Rechtbank Amsterdam een verzoekschrift tot het verkrijgen van surseance van betaling is ingediend voor haar 100% dochteronderneming Vivenda Magazine BV. Door de rechtbank Amsterdam is voorlopige surseance van betaling verleend met benoeming van mr. S.M. van Elst, advocaat te Amsterdam, tot bewindvoerder.

Vivenda Magazine BV, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, is een uitgeverij van woning en wonen gerelateerde magazines en huis-aan-huis kranten. Door de economische crisis, die de vastgoedsector en de advertentiemarkt zeer hard raakt, is over 2008 en de eerste helft van 2009 door dit bedrijfsonderdeel verlies geleden. Bij Vivenda Magazine BV zijn vier medewerkers werkzaam.

Het bestuur van VMG benadrukt dat de verleende voorlopige surseance van betaling alleen betrekking heeft op de dochteronderneming Vivenda Magazine BV en zich niet uitstrekt tot de holding Vivenda Media Groep NV en haar overige dochterondernemingen. Door VMG is slechts één garantie afgegeven ten behoeve van Vivenda Magazine BV tot een bedrag van € 15.000 aan de verhuurder van de door Vivenda Magazine BV gehuurde kantoorruimte.

VMG zal met de bewindvoerder in overleg treden om een voortzetting in afgeslankte vorm van Vivenda Magazine BV te onderzoeken. VMG is van mening dat er na herstructurering voldoende ontwikkelingsmogelijkheden aanwezig zijn om tot een winstgevende onderneming te komen.

Esto BV
Het bestuur van VMG maakt daarnaast bekend dat er op dit moment besprekingen worden gevoerd met het zittende management van de 100% dochteronderneming Esto BV om te komen tot een management buy-out. Esto BV publiceert twee gratis huis-aan-huis-kranten (Woongids voor Midden-Zeeland en Woongids voor Zeeuws Vlaanderen) en twee lifestyle magazines Vivace en Z!GN. Deze kranten en tijdschriften worden gratis verspreid en behalen hun omzet voor 100% door advertentie-inkomsten uit onroerendgoedadvertenties en woongerelateerde adverteerders.

Financiering
In de afgelopen maanden heeft VMG financieringen verkregen tot een bedrag van ruim € 1 miljoen van haar grootaandeelhouders de Groote Zandschulp I BV en Phantasia BV ter versterking van haar werkkapitaal. De leningen hebben een looptijd van 24 maanden tot 25 september 2011, de rentevergoeding is 2% boven het tarief van het 3-maands euribor. De leningen zijn naar de keuze van VMG te converteren in aandelen.

Het bestuur van VMG bedrukt dat zij de toekomst van de Vivenda Media Groep met vertrouwen tegemoet ziet.

Einde persbericht



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL