'Assistance Publique - Hôpitaux de Paris' kiest Agfa HealthCare voor één van

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/09/2008 13:47
Het ziekenhuisinformatiesysteem ORBIS(TM) zal geleidelijk in de 37 ziekenhuizen van AP-HP worden geïmplementeerd
Parijs, Frankrijk/Mortsel, België - 30 september 2008 - 12:30 CET
Agfa HealthCare, aanbieder van gezondheidsinformatiesystemen en medische beeldvormingssystemen, maakt vandaag bekend dat het de opdracht heeft binnengehaald om het ziekenhuisinformatiesysteem van de 37 ziekenhuizen of ziekenhuisgroepen van het 'Assistance Publique - Hôpitaux de Paris' (AP-HP) met zijn oplossing ORBIS(TM) te voorzien van een uniek ziekenhuispatiëntendossier. Het project heeft een waarde van
95 miljoen euro en wordt beschouwd als één van de meest ambitieuze roll-outs van een gezondheidsinformatiesysteem in Europa, aangezien het AP-HP jaarlijks meer dan één miljoen patiënten opneemt, vijf miljoen patiënten op consultatie ontvangt en over 23.000 bedden beschikt in Ile de France en in drie ziekenhuizen daarbuiten. Om dit project tot een goed einde te brengen, zal Agfa HealthCare de leiding nemen over een consortium met drie andere partners: Cap Gemini, HP en Oracle.

"Ik ben verheugd over deze samenwerking, aangezien we de behandeling en het beheer van patiënten significant zullen kunnen verbeteren" aldus Benoit Leclercq, Directeur-Generaal van het AP-HP.

"We zijn heel trots dat we voor dit ambitieuze project werden geselecteerd", zegt Christian Reinaudo, President van Agfa HealthCare. "We kijken er erg naar uit om een sterke en langdurige samenwerking met het AP-HP op te bouwen. Om aan alle verwachtingen te kunnen voldoen, hebben we een sterk en multidisciplinair team samengesteld, zodat de implementatie van dit belangrijke project één van de meest succesvolle wordt dat we tot op heden kregen toevertrouwd."

ORBIS werd reeds succesvol geïnstalleerd in meer dan 800 instellingen op het Europese vasteland in dienst van meer dan 500.000 dagelijkse gebruikers. ORBIS is gericht op de patiënt en helpt teams van artsen en verpleegkundigen bij de uitvoering van hun taken. Agfa HealthCare biedt de gebruikers met ORBIS een geïntegreerd Elektronisch Patiëntendossier aan dat aan alle behoeften van de instellingen op gebied van klinische zorgverstrekking, voorschriftenbeheer, zorgplanning en medische gegevens beantwoordt.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials). Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2007 een omzet van 3.283 miljoen euro.

Over Agfa HealthCare
Agfa HealthCare, een onderdeel van de Agfa-Gevaert Groep, is een toonaangevende aanbieder van
IT-oplossingen voor klinische workflows en voor het beheer van diagnostische beeldvorming en tevens van geavanceerde systemen voor het registreren en verwerken van beelden in ziekenhuizen en andere verzorgingscentra. Agfa HealthCare heeft meer dan een eeuw ervaring op het vlak van diagnostische beeldvorming en is al sinds het begin van de jaren '90 een pionier in IT-oplossingen voor de sector van de gezondheidszorg. Agfa HealthCare heeft verkoopkantoren en agenten op meer dan 100 markten over de hele wereld. Agfa HealthCare genereerde in 2007 een omzet van 1.392 miljoen euro, goed voor 43 % van de totale groepsomzet. De kosten voor Onderzoek en Ontwikkeling van Agfa HealthCare bedroegen in 2007 106 miljoen euro.

Voor meer informatie over Agfa HealthCare kunt u terecht op www.agfa.com/healthcare.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL