UCB, Homologation de Keppra XR(TM) aux USA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/09/2008 07:11
Homologation de Keppra XR(TM) aux USA
Keppra XR(TM) biedt als adjunctieve therapie een significante vermindering van het aantal aanvallen met partieel begin, met een aangetoonde tolerantie en een éénmalige toediening per dag
Keppra XR(TM) berust op betrouwbare gegevens

Brussel, BELGIË, 15 september 2008, 07:00 CEST - Persbericht: gereglementeerde informatie: UCB maakte vandaag bekend dat Keppra XR(TM) (levetiracetam-tabletten met langdurige afgifte) door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) werd goedgekeurd voor gebruik als toevoeging bij andere behandelingen van epilepsie-aanvallen met partieel begin bij personen van 16 jaar en ouder. Keppra XR(TM) zal naar verwachting eind september 2008 in de apotheek beschikbaar zijn in de VS.

Het doel van een behandeling met geneesmiddelen tegen epilepsie (Anti-Epileptic Drugs, AED) is een afwezigheid van aanvallen en minimale bijwerkingen. Hoewel vele patiënten met epilepsie goed behandeld kunnen worden met één of meer van de momenteel beschikbare middelen tegen epilepsie, heeft een significant aantal patiënten nog altijd te lijden onder ongecontroleerde aanvallen of onaanvaardbare bijwerkingen.

"Door de robuuste klinische gegevens die de werkzaamheid en de tolerantie van Keppra XR(TM) ondersteunen, kan dit middel met éénmalige toediening per dag een belangrijke rol spelen in de behandeling van patiënten met epilepsie", aldus hoofdonderzoeker Dr. Jukka Peltola, Departement Neurologie, Tampere University Hospital, Finland. "In de klinische studie stelden wij vast dat Keppra XR(TM) bij éénmalige toediening per dag als toevoeging bij andere AED's tot een duidelijke vermindering van het aantal aanvallen met partieel begin leidde en dat het doorgaans goed werd verdragen."

Verder bouwen op betrouwbare gegevens
"Dit is een van de vele mijlpalen bij UCB in het ontwikkelen van nieuwe behandelingsopties voor patiënten met epilepsie", aldus Troy Cox, Senior Vice President UCB & President CNS Operations. "Keppra XR(TM) betekent voor bepaalde patiënten met epilepsie een mogelijkheid om de behandeling te vereenvoudigen en biedt een bijkomende optie voor het verminderen van de aanvallen, wat een belangrijke doelstelling is voor patiënten die leven met epilepsie."

Keppra® (levetiracetam) in de vorm van tabletten met onmiddellijke afgifte werd voor het eerst in 1999 door de FDA goedgekeurd als adjunctieve therapie bij de behandeling van aanvallen met partieel begin bij volwassenen met epilepsie. Sindsdien is Keppra® als middel tegen epilepsie, één van de belangrijkste geneesmiddelen tegen epilepsie in de VS.

U kan de volledige voorschriftinformatie (in het engels) vinden op www.KeppraXR.com.
Om patiënten in de VS toegang te verlenen tot dit waardevolle geneesmiddel, initieert UCB een ondersteunend programma met gedeelde betaling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UCB Medical Information op 1-866-822-0068 (druk 9) in de VS.

Over epilepsie
Epilepsie is een chronische neurologische aandoening die ongeveer 3 miljoen personen treft in de VS, waar de ziekte meer mensen treft dan een combinatie van mensen die lijden aan Multiple Sclerose en de ziekte van Parkinson. De aandoening wordt veroorzaakt door abnormale, overmatige elektrische ontladingen van zenuwcellen of neuronen in de hersenen. Epilepsie is gekenmerkt door een neiging tot recurrente aanvallen en wordt gedefinieerd door twee of meer niet-uitgelokte aanvallen. Er zijn vele verschillende soorten aanvallen en epileptische syndromen. 40% van de patiënten die slechts één AED nemen, hebben nog aanvallen en voor de patiënten met een adjunctieve therapie is dit ongeveer 30%. Dit onderstreept de noodzaak van de ontwikkeling van nieuwe middelen tegen epilepsie. Voor meer informatie over epilepsie, surf naar www.epilepsyfoundation.org, www.epilepsy.com, of www.epilepsyadvocate.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL