OncoMethylome Sciences Verslag 2008 Halfjaar resultaten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/08/2008 08:06
Augustus 28, 2008, 8u00 MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussels: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) publiceerde vandaag zijn financiële resultaten voor de eerste helft van 2008, eindigend op 30 juni 2008.

Operationele hoogtepunten eerste helft 2008:

Belangrijkste commerciële ontwikkelingen:
De eerste tests met de technologie van OncoMethylome werden in Noord-Amerika gelanceerd door de commerciële partner van OncoMethylome, Laboratory Corporation of America (LabCorp®): een test voor screening op colorectale kanker (ColoSure(TM)) en een test voor prostaatkanker. Dit zijn de eerste commercieel verkrijgbare op methylatie gebaseerde tests voor de diagnose van kanker in Noord-Amerika.
De positie van OncoMethylome op de markt van de colorectale kanker werd beduidend versterkt door de lancering door LabCorp van ColoSure en door de opname van op stoelgang gebaseerde DNA-tests in de richtlijnen voor de opsporing van colorectale kanker van de American Cancer Society. ColoSure is de enige beschikbare op stoelgang gebaseerde DNA-test. Men verwacht dat zijn opname in de nieuwe richtlijnen de bekendheid en de aanvaarding van de test zal bevorderen.
OncoMethylome gaf LabCorp een licentie voor het testen van MGMT-methylatie.
MGMT-methylatie is een veelbelovende potentiële predictor van de respons op bepaalde chemotherapieën die men in de behandeling van kankerpatiënten gebruikt. LabCorp bereidt momenteel de commerciële lancering voor van de test op basis van MGMT-methylatie.
OncoMethylome breidde zijn samenwerking met farmaceutische bedrijven in companion diagnostics uit, onder meer dankzij een nieuwe overeenkomst met Merck KGaA.
Belangrijkste productontwikkelingen:
OncoMethylome startte een grootschalige klinische studie voor de validatie van een nieuwe methylatietest op basis van bloed, voor het screenen op colorectale kanker. 600 patiënten werden reeds met succes opgenomen in deze internationale klinische studie.
Nieuwe gegevens uit klinische studies bevestigden dat een test die OncoMethylome ontwikkelt voor de detectie van blaaskanker in urine met succes blaaskanker in een vroege stadium kan opsporen met een sensitiviteit en een specificiteit van meer dan 90 %.
OncoMethylome nam bepaalde technologieën voor analyse van methylatie in licentie die in combinatie met MSP (Methylation Specific PCR), de centrale technologie van OncoMethylome, de onderneming de ruimste en beste IP-portefeuille voor methylatietechnologie opleveren.
OncoMethylome heeft een minderheidsbelang verworven in een Duits niet-beursgenoteerd diagnostisch bedrijf en verkreeg voorkeurrechten op een test die het bedrijf ontwikkelt om de kans op recidief of het verloop van de ziekte te voorspellen bij patiënten met colorectale kanker in een vroeg ontwikkelingsstadium.
OncoMethylome en zijn medewerkers identificeerden methylatiemerkers die geassocieerd worden met longkankerrecidief, zoals dit jaar gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.
Financiële hoogtepunten H1 2008 (versus H1 2007)

Belangrijkste cijfers (in duizenden EUR, behalve aantal aandelen en gegevens per aandeel):
30 juni 2008 30 juni 2007
Bedrijfsopbrengsten 1.521 1.123
Bedrijfsresultaat (EBIT) -6.218 -5.607
Nettoverlies -5.700 -5.096
Winst per aandeel, basis (€) -0,48 -0,48
Aantal uitstaande aandelen 11.808.822 10.633.514
Geldmiddelen en kasequivalenten 25.394 27.188


Opbrengsten

De opbrengsten stegen met 35% naar EUR 1.521.00 tegenover EUR 1.123.000 voor dezelfde periode in 2007, voornamelijk dankzij nieuwe akkoorden voor companion diagnostics en tests.

Kosten en rentabiliteit

De totale uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling bedroegen in de eerste helft van 2008 EUR 5,8 miljoen, vergeleken met EUR 5,2 miljoen in de eerste helft van 2007. Deze toename met 12 % was grotendeels het gevolg van de uitbreiding van de klinische studies, vooral op het gebied van screening op colorectale kanker.

De kosten van verkoop, algemene en administratieve kosten stegen in de eerste helft van 2008 naar EUR 1,8 miljoen, tegenover EUR 1,4 miljoen in H1 2007. Deze stijging was voornamelijk het gevolg van de uitbreiding van de Business Development activiteiten van het bedrijf.

Als gevolg van de uitbreiding van R&D en Business Development van het bedrijf, stegen de totale exploitatiekosten met 15% in H1 2008 vergeleken met H1 2007.

De financiële resultaten van H1 2008 lagen volledig in lijn met de verwachtingen van het management.

Cashpositie

De geldmiddelen en kasequivalenten van OncoMethylome bedroegen EUR 25,4 miljoen op 30 juni 2008. In de eerste helft van 2008 verbruikten de operationele activiteiten van OncoMethylome EUR 5,9 miljoen cash.

Vooruitzichten voor H2 2008

"OncoMethylome Sciences ondergaat in 2008 een transformatie. In Noord-Amerika zijn twee tests die onze technologie bevatten gelanceerd. Het schenkt ons buitengewoon veel voldoening te weten dat patiënten nu toegang hebben tot deze nieuwe tests voor colorectale en prostaatkanker. Momenteel werkt onze commerciële partner LabCorp ook aan de lancering van de MGMT-methylatietest" zegt Herman Spolders, CEO van OncoMethylome Sciences. "Terwijl OncoMethylome zal blijven werken met zorgvuldig gekozen distributiepartners, zullen wij ook in toenemende mate een actievere rol gaan spelen in de commercialisering van onze producten op belangrijke Europese markten. Daartoe evalueren wij onze opties voor het lanceren van onze producten op de Europese markt."

Gezien alle commercieel beschikbare producten van OncoMethylome enkel verkrijgbaar geweest zijn gedurende een deel van 2008, zullen zij geen beduidende impact hebben op de totale inkomsten van OncoMethylome voor 2008. Voor het volledige jaar 2008 verwacht OncoMethylome dat de inkomsten gelijk zullen zijn aan of hoger dan de inkomsten van 2007. Als gevolg van eenmalige mijlpaalbetalingen uit commerciële partnerships kunnen de opbrengsten van periode tot periode verschillen. Hoewel OncoMethylome in 2008 meer uitgeeft aan klinische studies en Business Development activiteiten dan in 2007, zullen de totale exploitatiekosten niettemin minder stijgen in 2008 dan in 2007.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL