Galapagos neemt drug discovery business over van Sareum

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/08/2008 08:30
Mechelen, België en Cambridge, UK; 26 augustus 2008 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) en Sareum Holdings plc (AIM: SAR) kondigen vandaag aan dat Galapagos Sareum's service activiteiten in geneesmiddelenonderzoek heeft overgenomen voor een cash betaling van in totaal €695.000. Deze activa versterken de positie van BioFocus DPI - Galapagos' service divisie - in de groeiende markt voor structure-based geneesmiddelenonderzoek.

Binnen het geneesmiddelenonderzoek neemt de identificatie van moleculen die aan een ziekte-target binden een sleutelpositie in. Structure-based medicijnonderzoek maakt daarbij gebruik van de driedimensionale structuur van het target. Dit is een snel groeiend segment van de markt voor geneesmiddelenonderzoek, wat zowel geregistreerde medicijnen alsook kandidaat-medicijnen in klinische ontwikkeling heeft opgeleverd. De structure-based benadering van Sareum maakt gebruik van röntgen kristallografie en het combineren van fragmenten tot zgn. leads. Deze benadering heeft al in veel geneesmiddelen programma's tot een versnelling geleid, zowel binnen het Sareum onderzoek alsook in servicecontracten met farma-bedrijven.

Op basis van de overeenkomst neemt Galapagos alle lopende servicecontracten van Sareum over, alsmede de Crystal Bank (een set driedimensionale structuren van ziekte-targets), een collectie moleculen voor fragment screening en alle gespecialiseerde apparatuur voor structure-based geneesmiddelenonderzoek. Deze technologie sluit naadloos aan bij BioFocus DPI en zal geïntegreerd worden binnen de screening en medicinale chemie. Het product complementeert de bestaande BioFocus DPI services. Een team van vijf Sareum medewerkers zal bij BioFocus DPI in het VK gaan werken, wat ervoor zal zorgen dat de overgang soepel zal verlopen.

"We zijn blij dat we het structure-based geneesmiddelenonderzoek hebben overgenomen en verwelkomen zowel het team alsook de klanten van Sareum binnen BioFocus DPI," zegt Dr Chris Newton, Senior Vice President van BioFocus DPI. "De activiteiten en ervaring van Sareum versterken onze drug discovery, en voegt een nieuwe technologie toe waar onze klanten om gevraagd hebben. We kijken er dan ook naar uit om deze business binnen ons klantenbestand aan te bieden en uit te breiden."

"Ik ben ervan overtuigd dat Sareum's ervaring op gebied van structure-based geneesmiddelenonderzoek zal bijdragen aan het verder versterken van BioFocus DPI's leidende positie in services voor geneesmiddelenonderzoek," voegt Dr Tim Mitchell, CEO van Sareum Holdings plc eraan toe.

De structure-based overeenkomst zal in 2008 slechts marginaal bijdragen aan de inkomsten van BioFocus DPI en Galapagos handhaaft dan ook haar verwachtingen voor inkomsten tussen de €75 en 80 miljoen en een eindejaars kaspositie van ongeveer €25 miljoen.

Over structure-based geneesmiddelenonderzoek
Structure-based geneesmiddelenonderzoek wordt al 25 jaar binnen de farmaceutische industrie gebruikt. Het speelt een belangrijke rol in zowel het onderzoek, het ontwerp van nieuwe medicijnen als de verbetering ervan. De technologie steunt op de kennis van de driedimensionale structuur van ziekte-targets. Als de structuur bekend is worden potentiële medicijnen ontworpen die qua structuur 'passen' op het ziekte-target, wat de ontwikkeling van hoogwaardige kandidaat medicijnen mogelijk maakt.

Over Sareum
Sareum holdings plc is een bedrijf in Cambridge, Engeland, dat zich bezighoudt met structure-based geneesmiddelenonderzoek. Het bedrijf is opgericht in 2003 om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor de behandeling van kanker. De benadering van Sareum mikt op het halveren van de tijd die nodig is om een medicijn te ontwikkelen. Voor het bepalen van de structuren gebruikt Sareum haar expressie platform om recombinante eiwitten te produceren. Sareum streeft naar het ontwikkelen van kandidaat medicijnen om deze te licentiëren aan grote farmaceutische bedrijven in de pre-klinische of vroeg klinische fase. Sareum kwam in 2004 op de AIM London Stock Exchange beurs onder het symbool SAR. Voor verdere informatie verwijzen wij naar www.sareum.co.uk.

Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos' service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET producten om chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 500 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL