Galapagos, UCB draagt medicinaal chemie-programma in de UK over aan BioFocus DPI

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/08/2008 08:07
Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat haar service divisie BioFocus DPI en UCB een overeenkomst hebben getekend waarbij BioFocus DPI in de UK medicinale chemie activiteiten zal ondernemen voor één van UCB's programma's. De totale waarde van het contract voor Galapagos kan oplopen tot meer dan €4 M. Bovendien heeft Galapagos de mogelijkheid om tot €500.000 aan succesbetalingen te ontvangen wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Een team chemici zal van de recent gesloten vestiging van UCB in Cambridge (UK) worden overgeplaatst naar BioFocus DPI om het chemie programma van UCB voort te zetten tot aan de selectie van kandidaat-medicijn. UCB zal de biologische ondersteuning van het programma blijven verzorgen.

"Deze overeenkomst met UCB laat zien hoe flexibel BioFocus DPI zich kan opstellen om tegemoet te komen aan de vraag van een klant," zegt Chris Newton, Senior Vice President van BioFocus DPI. "Deze innovatieve deal structuur laat UCB toe om haar programma extern verder te zetten terwijl toch gebruik gemaakt wordt van de specifieke ervaring die UCB intern al heeft opgebouwd."

"Wij zijn blij dat we op deze manier met BioFocus DPI kunnen samenwerken, waarbij onze ervaring zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het programma," aldus Dr Neil Weir, Senior Vice President Research, UCB.

Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos' service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET producten om chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 490 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL