Dr. Volker Wetekam vervoegt Agfa HealthCare als Executive Vice President van IT-divisie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/07/2008 16:17
Nieuwe divisieleider voor Healthcare IT om de positie van het bedrijf op de wereldmarkt te versterken en uit te bouwen
Mortsel, België - 23 juli 2008 - 16.00 uur CET
Agfa HealthCare, een vooraanstaande leverancier van IT-oplossingen voor klinische workflows en diagnostische beeldvorming, maakt vandaag bekend dat het Dr. Volker Wetekam heeft benoemd tot nieuwe Executive Vice President voor zijn wereldwijde HealthCare IT-divisie. Dr. Volker Wetekam zal aan het hoofd staan van om en bij de 3.000 medewerkers en zal rechtstreeks rapporteren aan Christian Reinaudo, President van Agfa HealthCare. Hij zal deze nieuwe functie opnemen op 15 september 2008.

In zijn nieuwe rol zal Dr. Volker Wetekam de totale strategische positionering en roadmap voor de IT-divisie van Agfa Healthcare definiëren en implementeren. De IT-divisie beheert zowel de beeldvormingsinformatica als de Enterprise IT-activiteit, met oplossingen gaande van Picture Archiving and Communications Systems (PACS) over Cardiovascular Information Systems (CVIS) tot Hospital and Clinical Information Systems (HIS/CIS). Hij zal verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de algehele groei van de divisie. Dr. Volker Wetekam zal ook een permanent lid van het Executive Committee van de HealthCare-organisatie worden.

Dr. Volker Wetekam was Hoofd van Siemens' Managed Services, Turnkey, eHealth en Consulting business bij Healthcare sinds oktober 2004. Hij was er tevens verantwoordelijk voor Siemens' Corporate CRM-activiteiten in de Healthcare-sector. In zijn vorige functie, vanaf september 2003, leidde hij vanuit Philadelphia, VS, de globale IT Marketing-organisatie van het bedrijf. Dr. Volker Wetekam trad in dienst bij Siemens in 1994 en bekleedde een aantal sleutelposities in het bedrijf, waaronder hoofd van Consulting & Managed Healthcare Services, en General Manager van de Duitse organisatie Health Services (Imaging & Enterprise IT). Dr. Volker Wetekam bezit een post-graduaatsdiploma in computerwetenschappen (Computer Sciences) van de European Business School in Frankfurt/Main en een PhD van de Universiteit van Leipzig, Duitsland.

"We zijn uitermate gelukkig met zulk talent in onze organisatie", aldus Christian Reinaudo, President van Agfa HealthCare. "Zijn jarenlange ervaring in informatica voor de zorgsector en uitgebreide kennis van de desbetreffende uitdagingen en mogelijkheden zullen de omvorming van ons bedrijf tot een volwaardige IT-leverancier voor de gezondheidszorg verder ondersteunen."

"Agfa HealthCare speelt reeds een pioniersrol op de PACS-markt sinds het begin van de jaren 90 en is sindsdien een belangrijke speler op het gebied van healthcare IT. Ik heb het bedrijf over de jaren heen zien evolueren van een analoge achtergrond naar een toonaangevende mondiale IT-leverancier voor de gezondheidszorgsector", verklaart Dr. Volker Wetekam. "De uitdaging om de toonaangevende marktpositie van het bedrijf op het gebied van IT voor de zorgsector verder te versterken en uit te breiden zal in de komende jaren een cruciale prioriteit voor mij zijn, en een kans om naar uit te kijken."

Agfa HealthCare is een mondiaal toonaangevend bedrijf voor beeldvormingsinformatica met meer dan 2.000 installaties van PACS, Radiology Information System (RIS) en Cardiovascular Information System (CVIS) wereldwijd en een Europese leider op het gebied van Enterprise IT met oplossingen geïnstalleerd in 1.200 Europese ziekenhuizen en 1.000 laboratoria.

Dr. Volker Wetekam zal de HealthCare IT-divisie leiden zowel vanuit het hoofdkwartier in Mortsel, België, als vanuit Bonn, Duitsland, de grootste IT-site van Agfa HealthCare.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL