OncoMethylome, Methylatietest voor screening op colorectale kanker gelanceerd door LabCorp

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/07/2008 08:07
OncoMethylome's technologie voor het opsporen van methylatie wordt gebruikt in ColoSure TM, de nieuwe test voor screening op colorectale kanker.
Luik (België) - 15 Juli 2008, 08u00 MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussels: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) deelde vandaag mee dat Laboratory Corporation of America® Holdings (LabCorp®) ColoSureTM heeft gelanceerd, een op stoelgang gebaseerde test voor screening op colorectale kanker. DNA-tests werden onlangs opgenomen in de richtlijnen van de American Cancer Society voor screening op colorectale kanker. De test wordt uitgevoerd met reagentia voor het opsporen van methylatie van de Vimentin DNA merker aan de hand van Methylatiespecifieke PCR (MSP). Zoals aangekondigd in een persbericht van 23 Juni 2008, genereert OncoMethylome inkomsten uit het leveren van de reagentia aan LabCorp en zal het bedrijf tevens aanspraak maken op mijlpaalbetalingen verbonden aan het commercieel gebruik van de reagentia door LabCorp.

Herman Spolders, CEO van OncoMethylome, verklaarde: "Dit is de tweede methylatietest die door LabCorp in 2008 wordt gelanceerd. We zijn verheugd dat LabCorp de methylatietechnologie beschikbaar wil maken voor patiënten. We hopen dat deze test voor screening op colorectale kanker zal helpen om colorectale kanker op te sporen die anders niet gedetecteerd en onbehandeld zou geweest zijn".

Over Colorectale Kanker
Colorectale kanker is een vaak voorkomende ziekte met jaarlijks meer dan 900.000 nieuwe gevallen en 500.000 doden wereldwijd vastgesteld. Colorectale kanker is het best behandelbaar als het vroeg wordt gedetecteerd. Vandaag worden echter minder dan 40% van de colorectale kankers in een vroege ontwikkelingsfase vastgesteld. Volgens de 'American Cancer Society' zou meer dan 50 % van de overlijdens naar aanleiding van colorectale kanker voorkomen kunnen worden indien iedereen boven de 50 jaar regelmatig gescreend zou worden. In Europa en de Verenigde Staten zijn er meer dan 200 miljoen mensen ouder dan 50 die gebaat zouden zijn bij regelmatige colorectale kanker screening. OncoMethylome ontwikkelt nauwkeurige en niet-invasieve screeningtests op basis van stoelgang en bloed voor deze ziekte.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL