Hendrix, Boxmeer, Nederland, EU & Siloam Springs, Arkansas, USA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/07/2008 17:21
COBB-VANTRESS EN HENDRIX GENETICS STARTEN EEN ALLIANTIE DIE DE LEIDENDE POSITIE VAN ZOWEL COBB IN DE VLEESKUIKENFOKKERIJ ALS WEL VAN HENDRIX GENETICS IN DE LEGHENNEN-, KALKOEN-, EN VARKENS-FOKKERIJ ZAL VERSTERKEN EN DIE HET VERDER DE TWEE BEDRIJVEN MOGELIJK MAAKT OM SAMENWERKINGSMOGELIJKHEDEN VERDER TE ONDERZOEKEN.

Cobb-Vantress Inc. en Hendrix Genetics B.V. zijn vandaag het volgende overeengekomen:

(a) Een ‘Broiler Joint Venture’ waarin Hybro door Cobb-Vantress zal worden overgenomen in ruil voor preferente aandelen. Details van deze overname worden niet bekend gemaakt.

(b) Een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van R&D

De partijen onderzoeken verder de mogelijkheid van een joint venture waarbij alle activiteiten, of een deel daarvan, in de toekomst worden samengevoegd.

“Toen onze gesprekken eenmaal waren begonnen”, zegt Jerry Moye, president-directeur van Cobb-Vantress, “werd meteen duidelijk dat wij op één lijn zitten voor wat betreft visie en strategie. Wij realiseerden ons dat deze samenwerking vanzelfsprekend is.” Het combineren van de inspanningen van onze beide R&D-teams zal ons samen efficiënter maken en daardoor succesvoller. Het combineren van Cobb-Vantress en Hybro leidt tot een nog sterkere wereldleider op het gebied van vleeskuikenfokkerij, en is voor ons zeer complementair op het gebied van producten, klanten, markten, fokkerij en productielocaties”.
Thijs Hendrix, president-directeur van Hendrix Genetics, voegt hieraan toe: “Met deze strategische alliantie zetten we voet op nieuw land. Samen vormen we een nieuw platform met een nieuwe horizon.”

Met ingang van vandaag maken de Hybro-organisatie, de genetische lijnen en de faciliteiten deel uit van Cobb. Hybro zal niet langer opereren als zelfstandige divisie, de producten van Hybro worden aangeboden als onderdeel van de portfolio van Cobb. Voor huidige klanten van Cobb en Hybro zal er niets veranderen in de manier van zakendoen. De R&D-teams van Cobb en Hybro zullen gezamenlijk een plan ontwikkelen die het bedrijf verder versterkt op het gebied van genetische vooruitgang en productontwikkeling.

Cobb-Vantress Incorporated
Cobb-Vantress is wereldmarktleider in het maken en uitleveren van fokmateriaal en technische expertise aan de vleeskuikenindustrie. Cobb werkt samen met haar klanten om aan de steeds verder groeiende vraag naar pluimveevlees te voldoen door ze te helpen hun productiemethoden steeds efficienter te maken en hun rendementen te maximaliseren Zorg voor het welzijn van de dieren en het volgen van de behoeften van haar klanten staan centraal in de bedrijfsfilosofie van Cobb. Het bedrijf, met de langste geschiedenis in de pluimveefokkerij, heeft haar hoofdkantoor in de Verenigde Staten, in Siloam Springs, Arkansas. De succesvolle producten worden geleverd via Cobb-Vantress’ eigen locaties of via haar wereldwijde netwerk van meer dan 50 distributeurs. De verschillende producten zijn ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van de verschillende markten: de COBB500™, ’s werelds meest gevraagde vleeskuiken-ouderdieren, is het resultaat van meer dan 30 jaar onderzoek en ontwikkeling. Het is de standaard voor veel producenten, met een ijzersterke reputatie op het gebied van uniformiteit en de capaciteit om goed te presteren, ook met een goedkoper voer. De COBB700™ legt met name nadruk op de hoeveelheid borstvlees en de verdere verwerking van pluimveevlees en pluimveeproducten. COBBAVIAN48™ is ontwikkeld voor klanten die belang hechten aan een uitgebalanceerd dier dat de kenmerken van ouderdieren en vleeskuikens zodanig combineert dat het voor een concurrerende kostprijs zowel het pluimveevlees alsook de eendagskuikens produceert. Cobb levert haar producten in meer dan 90 landen en heeft circa 1700 medewerkers.
www.cobb-vantress.com
Hendrix Genetics B.V.
Hendrix Genetics is een gespecialiseerde wereldwijde onderneming op het gebied van dierfokkerij die investeert in technologie, mensen en vooruitgang met als doel duurzame kwaliteit te leveren voor zakenpartners, werknemers en de maatschappij.
Hendrix Genetics heeft 4 divisies: Legpluimveefokkerij (Institut de Sélection Animale: ISA™), Kalkoenfokkerij (HYBRID™), Varkensfokkerij (HYPOR™), en pluimveedistributie (SFPA in Frankrijk).
Hendrix Genetics heeft meer dan 1000 werknemers en nog eens 500 werknemers die werkzaam zijn in joint ventures. In het Hendrix Genetics team zijn 46 nationaliteiten vertegenwoordigd in dochterondernemingen en kantoren in 23 landen wereldwijd.
www.hendrix-genetics.co







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL