KBC krijgt definitieve goedkeuring voor de overname van Istrobanka. Met die overname bemachtigt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/07/2008 17:44
Na ontvangst van de nodige goedkeuringen van de Slowaakse Centrale Bank en de Antitrustcommissie voor het verwerven van het volledige eigendom (100%) van ISTROBANKA en Istro Asset Management door KBC hebben BAWAG P.S.K. en KBC vandaag de aankoop van ISTROBANKA afgesloten. De verwerving van ISTROBANKA, die in Slowakije naar activa de tiende plaats inneemt, werd aangekondigd op 20 maart 2008. De overeenkomst waardeerde de bank op 350 miljoen euro, 3,5 keer haar boekwaarde.

KBC was al aanwezig in Slowakije met dochtermaatschappij CSOB Bank. De combinatie van ISTROBANKA en CSOB Bank zal zorgen voor het vierde grootste bankbedrijf in Slowakije met een marktaandeel van ongeveer 10%.

De komende maanden zullen ISTROBANKA en CSOB Bank zich volledig concentreren op de voorbereiding van de invoering van de euro en de fusie met elkaar (tweede helft 2009).

André Bergen, CEO van KBC Groep, zegt: "Samen vormen CSOB en ISTROBANKA het vierde grootste bankbedrijf in Slowakije. KBC heeft zijn positie versterkt in de aantrekkelijke maar steeds meer consoliderende Slowaakse markt die een aanzienlijk potentieel biedt voor de verdere penetratie van bank- en verzekeringsproducten. De toekomstige fusie van beide banken biedt de mogelijkheid om belangrijk cross-selling-potentieel te ontwikkelen in zowel retail als corporate banking en schaalvoordelen te realiseren, wat zorgt voor aanzienlijke waardecreatie en voordelen voor aandeelhouders, medewerkers en cliënten."

Daniel Kollar, CEO van CSOB Bank en country manager van CSOB Group in Slowakije voegt eraan toe: "ISTROBANKA is een kwaliteitsbank met een professioneel managementteam, ervaren en toegewijd personeel, een duidelijke commerciële strategie en een eenduidig businessplan, die zich concentreert op organische groei. De afgelopen maanden, sinds de aankondiging van de overname, hebben wij het fusieproces al zorgvuldig en efficiënt kunnen voorbereiden met het doel één juridische entiteit met uniforme processen en systemen en een eenvormige dienstverlening te vormen. In de komende maanden zullen we verder samenwerken om onze vierde plaats in de Slowaakse markt te versterken en consolideren. In de nabije toekomst zal de nauwe samenwerking tussen de twee banken onze cliënten ten goede komen. Die samenwerking zal cliënten vooral op het gebied van bankverzekeren nieuwe voordelen en opportuniteiten bieden. "

David Roberts, CEO van BAWAG P.S.K.: "We zijn erg blij dat KBC in ISTROBANKA investeert. Dat biedt namelijk de beste voorwaarden voor de toekomstige groei en ontwikkeling van ISTROBANKA. Deze transactie komt de cliënten, de werknemers en de aandeelhouders van ISTROBANKA ten goede. KBC is een geëngageerde aandeelhouder die denkt op lange termijn en waardevol zal blijken voor ISTROBANKA. BAWAG P.S.K. zal de verkoopopbrengst herinvesteren om zijn ambitieuze groeiplannen zowel binnen als buiten Oostenrijk te ondersteunen."





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL