Aandeelhouders Schiphol Group akkoord met voorstel voor super dividend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/04/2008 17:36
Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van N.V. Luchthaven Schiphol (handelsnaam Schiphol Group) op 17 april 2008 hebben de aandeelhouders ingestemd met het voorstel van de directie voor een extra uitkering uit de winstreserve bestaande uit:
o Een super dividend (eenmalige uitkering ten laste van de winstreserve) van EUR 500 miljoen in 2008, in beginsel uit te keren in het derde kwartaal van 2008;
o Een tweede super dividend (eenmalige uitkering ten laste van de winstreserve) van maximaal EUR 500 miljoen in 2009, waarbij voor het bepalen van de uiteindelijke hoogte van de uitkering de voorwaarde is dat ten minste een credit rating van single A flat (Standard & Poor's) behouden blijft.

Tevens heeft de AvA de jaarrekening 2007 vastgesteld, inclusief de hierin voorgestelde winstbestemming. In overeenstemming met het reguliere dividendbeleid wordt 40% van het resultaat na belasting (toekomend aan aandeelhouders), exclusief de waardeveranderingen van de vastgoedbeleggingen, als dividend uitgekeerd.
Het resultaat van EUR 316 miljoen in 2007 resulteert in een winst per aandeel van EUR 1.844. Het aangepaste resultaat ten behoeve van het dividend bedraagt EUR 233 miljoen en het dividend per aandeel van EUR 543 wordt in contanten uitgekeerd.

Daarnaast is de heer H. van den Broek herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een derde en tevens laatste termijn van 4 jaar tot 2012.

Alle overige agendapunten waaronder de verlening van decharge voor de taakuitoefening over 2007 van zowel de Raad van Commissarissen als de directie zijn aangenomen.

Aandeelhouders van N.V. Luchthaven Schiphol zijn de Staat der Nederlanden (75,8%), de gemeente Amsterdam (21,8%) en de gemeente Rotterdam (2,4%).





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL