SaaS-aanbod van Atos Origin en Axway speelt in op wereldwijd groeiende

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/01/2008 15:44
Parijs (Frankrijk), Scottsdale (VS), 14 januari 2008 – Axway, erkend marktleider op het gebied van Collaborative Business Solutions, en Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, zijn een wereldwijd samenwerkingsverband aangegaan om samen zakelijke uitbestedingsdiensten (B2B) aan te bieden op het gebied van Software-as-a-Service (SaaS). Dankzij deze nieuwe dienst hoeven klanten niet meer te investeren in hardware, software en licenties, maar betalen ze alleen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Dit zorgt voor lagere kosten, grotere efficiëntie en gegarandeerde real-time-bewaking van bedrijfskritische activiteiten wereldwijd.

De dienst is opgezet voor het totale beheer van de uitwisseling van bedrijfsdocumenten tussen een bedrijf en zijn klanten, leveranciers en partners, zoals opdrachtbevestigingen, afleverbonnen en facturen. De dienstverlening loopt uiteen van het verbinden van meerdere informatiesystemen tot de uitvoering en bewaking van B2B-bedrijfsprocessen. SaaS helpt klanten hun huidige IT-systemen voor B2B-activiteiten snel samen te voegen en uit te breiden. De krachtenbundeling resulteert in de gecombineerde inzet van het Synchrony-platform van Axway, de brede range aan IT-oplossingen die Atos Origin wereldwijd aanbiedt én in de internationale samenwerking van de marketingexperts van Axway die optimaal inspelen op de zakelijke behoeften van de markt. Alles bij elkaar zorgt dit voor een aanzienlijk sneller en efficiënter beheer van projecten.

Axway en Atos Origin garanderen een kostenbesparing op basis van een business case die vooraf wordt opgesteld na een twee à drie dagen durende inventarisatie bij de klant. Het resultaat van dit project is een service level agreement op maat voor deze sterk gestandaardiseerde diensten, afgestemd op de behoeften van de klant. Atos Origin biedt de diensten aan vanuit haar globale datacentrum in Eindhoven en maakt gebruik van de software en expertise van Axway. Hoewel dit centrum klanten in verschillende regio’s van dienst is, staat er tevens een internationaal deskundigennetwerk ter beschikking van de klant dat kan inspelen op specifieke regionale behoeften en dat de klant persoonlijke dienstverlening kan bieden.

“De beslissing om deze markt samen met een partner te betreden was strategisch. We waren niet op zoek naar een exclusieve overeenkomst, maar naar een overeenkomst met werelddekking. Dankzij de wereldwijde samenwerking met Atos Origin kunnen we ons dienstenpakket uitbreiden en onze leidende positie op de markt voor B2B-integratie versterken”, aldus Christophe Fabre, CEO van Axway. “Het samenvoegen van de expertise en ervaring van Axway en Atos Origin biedt een groot voordeel voor bedrijven die op zoek zijn naar een zakelijke SaaS-oplossing met een laag risico en een snel rendement. Door de combinatie van onze sterke punten, zoals bedrijfsmiddelen, medewerkers, kennis en investeringen kunnen we onze diensten snel en efficiënt invoeren bij onze klanten.”

“De samenwerking met Axway is een logische voortzetting van onze succesvolle, langdurige relatie en versterkt ons huidige aanbod op de groeiende markt voor zakelijke uitbesteding”, concludeert Rob Pols, CEO Atos Origin Nederland. “De deskundigheid van Axway op de B2B-markt en het beproefde Synchrony-platform levert in combinatie met onze toppositie op het gebied van uitbesteding in Europa een winnende formule op die klanten een SaaS-oplossing biedt met snel resultaat en lagere kosten. Ons streven is duidelijk: we willen marktleider worden.”

Axway en Atos Origin bieden:
zakenrelatiebeheer, protocol- en communicatiebeheer, bemiddeling en omzetting van elektronische transacties;
service level agreements per klant en afstemming van het voorstel op de specifieke behoeften van de klant;
overzichtelijkheid, traceerbaarheid en bewaking van bedrijfsactiviteiten van begin tot eind;
de mogelijkheid alleen te betalen voor wat gebruikt is (geen vooruitbetaling voor softwarelicenties en infrastructuurupgrades), lagere productierisico’s en aanzienlijk lagere exploitatiekosten;
implementatiesnelheid en grote beschikbaarheid. De eerste stroom klanttransacties kan binnen een maand na projectaanvang verwerkt gaan worden en het aanbod blijft uiterst flexibel dankzij de klantgerichte aanpak die Atos Origin en Axway delen;
kosten op basis van B2B-transacties die in verhouding staan tot de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten, ongeacht de omvang van de transactie. Traceerbaarheid, operationele excellentie en bewaking van bedrijfsactiviteiten garanderen een beschikbaarheid van 99,9% en stellen klanten in staat toekomstige activiteiten in de gaten te houden aan de hand van een voortschrijdende prognose voor zes maanden.

* Gartner (2007): “Saas zal naar verwachting een samengestelde jaarlijkse groei van 22,1% doormaken tot en met het jaar 2011 voor de gezamenlijke markten voor bedrijfsapplicatiesoftware; dat is meer dan het dubbele van het groeipercentage van de hele markt voor bedrijfssoftware."

Definitie van SaaS:
Software as a Service is een applicatie die eigendom is van en geleverd en op afstand beheerd wordt door een of meer dienstverleners. De dienstverlener verstrekt een applicatie op basis van één reeks gemeenschappelijke code- en data-instellingen die worden gebruikt door alle klanten die op enig moment met de applicatie in verbinding staan. De applicatie is het exclusieve eigendom van de dienstverlener en wordt via het netwerk geleverd als dienst in plaats van als software. Betaling vindt plaats volgens het betaal-per-gebruik-principe of via een abonnement gebaseerd op gebruikscijfers.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL