s.a. D'Ieteren n.v. : TRADING UPDATE OVER HET BOEKJAAR 2007

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/01/2008 08:08
Autodistributie - D'Ieteren Auto
D'Ieteren Auto heeft een uitstekend boekjaar 2007 neergezet. Zijn verkopen kenden een vooruitgang van om en bij 6%, dankzij de groei van de verkopen van nieuwe voertuigen. Het totale aantal nieuwe geleverde voertuigen bereikte een recordniveau van meer dan 120.000 eenheden.

Nieuwe voertuigen
De inschrijvingen van nieuwe wagens in België bereikten in 2007 een niveau van 524.795 eenheden, een vermindering van slechts 0,26% in vergelijking met het historische hoogtepunt van 2006, dankzij een record tweede helft van het jaar.

De door D'Ieteren Auto verdeelde merken bereikten samen een marktaandeel van 19,97%, een stijging tegenover de 19,43% bereikt voor het volledige boekjaar 2006, dankzij de toenames in marktaandeel van Skoda, Seat en Audi. Ondanks een lichte achteruitgang van zijn marktaandeel blijft Volkswagen het eerste merk op de Belgische markt.

Het merk Audi, dat voordeel haalde uit de nieuwe TT en A5 modellen, overschreed een historisch inschrijvingsniveau, ondanks een gebrek aan bevoorrading op het ogenblik van de introductie van de nieuwe Audi A4. De merken Skoda, Porsche en Bentley vestigden eveneens historische records. Het marktaandeel van Seat gaat vooruit dankzij de vraag naar het model Altea XL dat in december 2006 werd gelanceerd.

De markt van de lichte bedrijfsvoertuigen vertegenwoordigde in 2007 een historisch record van 66.081 nieuwe inschrijvingen, een vooruitgang van 12,5%. D'Ieteren Auto realiseerde een marktaandeel van 8,93% (9,75% in 2006), door een productietekort van de VW Crafter.

Het aantal nieuwe door D'Ieteren Auto geleverde voertuigen, lichte bedrijfsvoertuigen inbegrepen, steeg met ongeveer 7% en overschreed de 120.000 eenheden. De verkopen van nieuwe voertuigen groeiden met om en bij 8%.

Andere activiteiten
De naverkoopactiviteiten van de D'Ieteren Car Centers en de verkopen van D'Ieteren Lease boekten vooruitgang. De verkopen van wisselstukken en accessoires, tweedehandse voertuigen en D'Ieteren Sport kenden een lichte daling.

Vooruitzichten 2008
De Belgische automarkt zou in 2008 een daling moeten kennen van om en bij 6% in vergelijking met het jaar 2007 en ongeveer 495.000 inschrijvingen van nieuwe wagens bereiken. D'Ieteren Auto streeft zijn doelstelling van een continue vooruitgang van zijn marktaandeel na. Het jaar 2008 zal voordeel halen uit de start van de leveringen van de nieuwe VW Tiguan en Audi A4 en de introductie of de vernieuwing van Audi A3 cabriolet, A4 Avant en Q5, New Skoda Fabia Combi en New Skoda Superb, Seat Ibiza en Porsche 911 GT2 en Cayenne GTS.

Voertuigbeglazing - Belron s.a.

De verkopen van Belron groeiden met ongeveer 33%, bestaande uit 6% organische groei en 27% externe groei en een minieme impact uit wisselkoersschommelingen vooral toe te schrijven aan de zwakke Amerikaanse en Canadese dollars. Het totale aantal herstellings- en vervangingsinterventies groeide met ongeveer 37%.

In Europa groeiden de verkopen, na overnames en wisselkoersschommelingen, met ongeveer 7%. Er werd organische groei verwezenlijkt, ondanks zachtere weersomstandigheden en een lager aantal beschadigde autoruiten, dankzij bijkomende investeringen in efficiënte radioreclame en de versterking van de relaties met verzekeringsmaatschappijen en vlootbeheerders. In Frankrijk, hebben de veranderingen in de operationele procedures in verband met het centrale ERP systeem de groei van de verkopen in het midden van het jaar negatief beïnvloed. De activiteiten kenden opnieuw een groei gedurende de laatste maanden van het jaar. Tijdens het jaar opende Belron zijn eerste servicepunt in Oostenrijk en vervolledigde bijkomende overnames in Spanje en Italië. Deze werden met succes geïntegreerd in de bestaande activiteiten.

Buiten Europa groeiden de verkopen, na overnames en wisselkoersschommelingen, met ongeveer 101%. Dit was hoofdzakelijk te danken aan de overname van Safelite Group Inc. dat afgerond werd begin maart. In de VS hebben de oude en nieuwe samengevoegde activiteiten goed gepresteerd sinds de overname en hebben een groei bij constante perimeter van 6% bereikt; de integratie van Safelite met de reeds bestaande activiteiten van Belron is nu grotendeels afgerond. De activiteiten functioneren vandaag op een gemeenschappelijk informaticaplatform en de voormalige administratieve locaties van Belron in de VS werden gesloten en ondergebracht in de administratieve hoofdzetel in Columbus, Ohio.

Zoals eerder aangekondigd, zullen ongebruikelijke kosten om de synergieën die voortvloeien uit de overname in de VS te bundelen, om en bij EUR 12 miljoen bedragen. Een bijkomende voorziening van ongeveer EUR 3 miljoen voor een leegstaand gebouw in het Verenigd Koninkrijk zal op het einde van het jaar toegevoegd worden.

Autoverhuur - Avis Europe plc
Uittreksels vertaald uit de Pre-Close Update en aankondiging van Avis Europe plc bekendgemaakt op 13 december 2007 (de integrale versie van de persmededelingen is beschikbaar op www.avis-europe.com)

"De verwachtingen van Avis Europe ten aanzien van het courante resultaat vóór belastingen voor het jaar 2007 zijn licht verbeterd dankzij de voortzetting van de positieve gang van zaken. De goede volumestijging ervaren tijdens de eerste acht maanden zette zich gedurende de rest van het jaar verder dankzij verbeteringen zowel op het vlak van het aantal verhuringen als verhuurtermijnen.

Eerder kondigde Avis Europe een vooruitgang sinds Pasen van de evolutie van de gemiddelde opbrengst per verhuurdag van de voortgezette activiteiten aan dankzij revenue management initiatieven. Deze trend zette zich voort met gemiddeld positieve prijsevoluties tijdens het tweede semester. Voor het hele jaar voorziet Avis Europe een gemiddelde opbrengst per verhuurdag van de voortgezette activiteiten lichtjes hoger dan in 2006. Deze verbetering werd, in bepaalde mate, gecompenseerd door hoger dan voorziene vlootkosten.

Voor 2008 rekent Avis Europe op een continue verbetering van de gemiddelde opbrengst per verhuurdag, dat vooral voordeel zal halen uit de volledige ontplooiing van de revenue management middelen, alsook op een voortgezette volume groei en op een aanhoudende druk van de kosten. Dientengevolge, behoudt Avis Europe zijn verwachtingen ten aanzien van een voortgang voor het volgende jaar, bij afwezigheid van ingrijpende veranderingen in de economische omgeving."

"Avis Europe plc [.] kondigt vandaag aan dat Murray Hennessy zich uit de Raad van Bestuur en uit zijn positie als CEO terugtrekt op 31 december 2007. [.] De maatschappij is verheugd aan te kondigen dat Pascal Bazin op 1 januari 2008 zich bij de Raad van Bestuur als CEO zal voegen. Pascal was tot nu toe Voorzitter Algemeen Directeur van Avis France [.]."

Vooruitzichten 2007 voor het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel

Gezien de overname van Safelite in maart en de beter dan verwachte bedrijfsprestaties van de autodistributie, verwacht D'Ieteren een groei van zijn courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, voortgezette activiteiten, groepsaandeel, van meer dan 25% voor 2007.

Meer info
Stéphanie Ceuppens, Financial Communication - Tel : + 32 (0)2 536.54.39
e-mail : financial.communication@dieteren.be - Internet site: http://www.dieteren.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL