Agfa HealthCare haalt nieuw Premier-contract binnen voor RIS/PACS/Reporting-oplossingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/11/2007 07:12
Agfa HealthCare uitgekozen als gecontracteerde leverancier van EIMS-oplossingen en diensten voor de meer dan 1.500 ziekenhuizen die lid zijn van Premier.
RSNA (South Hall A, # 4106) / Chicago, VS - 25 november 2007 - 10:00 CST
Agfa HealthCare, een toonaangevende aanbieder van IT-oplossingen voor klinische workflows en diagnostische beelden, maakt vandaag bekend dat het een nieuw multi-source contract heeft afgesloten met Premier Purchasing Partners, L.P., de aankoopdivisie van Premier Inc. Het contract geldt voor een termijn van drie jaar, tijdens dewelke Agfa HealthCare EIMS-oplossingen (Enterprise Image Management Solutions) en diensten zal kunnen aanbieden aan de meer dan 1.500 ziekenhuizen die lid zijn van Premier en de 49.000 eraan gekoppelde zorginstellingen.

De hoeksteen van Agfa HealthCare's EIMS-oplossingen is het IMPAX(TM) Data Center, dat de mogelijkheid biedt multimedia-informatie op te slaan en te verspreiden onder clinici, om zo de continuïteit van de patiëntenzorg te ondersteunen. Ook het RIS (Radiology Information System), het PACS (Picture Archiving and Communications System) en de Reporting-oplossing van IMPAX, die de klinische afdelingen radiologie, cardiologie, mammografie en orthopedie overkoepelen, zullen onder dit contract beschikbaar zijn voor de leden. Agfa HealthCare's EIMS-oplossingen bieden een hooggeïntegreerde instellingsbrede infrastructuur die elke professional binnen de instelling in staat stelt te werken volgens zijn eigen behoeften, informatie te delen en een naadloze workflow tussen de klinische afdelingen te handhaven.

De toekenning van dit nieuwe EIMS-contract aan Agfa HealthCare werd voorafgegaan door Premier's uitvoerige product- en contractevaluatieproces. Dit proces is gebaseerd op beslissingen van Premier's Imaging Committee, dat bestaat uit radiologen en andere belangrijke vertegenwoordigers van Premier's leden. Het nieuwe contract, geldig vanaf 1 januari 2008, vormt een nieuwe stap in Agfa HealthCare's duurzame samenwerking met Premier en zijn leden, die begon in 1995.

Agfa HealthCare werkt steeds in nauw overleg samen met zijn klanten om te komen tot een naadloze integratie en verbinding doorheen de hele instelling. Het succes van het bedrijf is gebaseerd op de unieke combinatie van Agfa HealthCare's ervaring in diagnostische beeldvorming en de expertise die het bedrijf heeft opgebouwd op het vlak van ziekenhuisinformatiesystemen. Op deze manier kan Agfa HealthCare een volledig geïntegreerd Elektronisch Patiëntendossier (EPD) met beelden bieden.

Voor meer informatie over Agfa HealthCare's oplossingen en de oplossingen die zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden, bent u hartelijk welkom op Agfa HealthCare's stand op RSNA 2007 (South Building - Hall A - stand 4106).

Over de Agfa-Gevaert Groep
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials). De Agfa-Gevaert Groep heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel, België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2006 een omzet van 3.401 miljoen euro.

Over Agfa HealthCare NV
Agfa HealthCare NV, een onderdeel van de Agfa-Gevaert Groep, is een toonaangevende aanbieder van
IT-oplossingen voor klinische workflows en beeldbeheer en tevens van geavanceerde systemen voor het registreren, verwerken en afdrukken van beelden in ziekenhuizen en andere verzorgingscentra. Het bedrijf heeft meer dan een eeuw ervaring op het vlak van diagnostische beeldvorming en is al sinds het begin van de jaren 1990 een pionier in IT-oplossingen voor de sector van de gezondheidszorg. Agfa HealthCare telt vandaag 5.700 medewerkers en heeft verkoopkantoren en vertegenwoordigers in 100 markten overal ter wereld. Agfa HealhCare bracht in 2006 een omzet van 1.452 miljoen euro tot stand, goed voor 43 % van de totale groepsomzet.
Meer informatie over Agfa HealthCare vindt u op www.agfa.com/healthcare.

Over Premier Inc.
Met 1.700 ziekenhuizen in zijn ledenbestand en meer dan 49.000 andere zorginstellingen waaraan het diensten verleent, is Premier de grootste gezondheidszorgalliantie in de Verenigde Staten. De alliantie richt zich op het verbeteren van de patiëntenzorg en het op veilige wijze verminderen van de zorggerelateerde kosten. Premier is eigendom van non-profitziekenhuizen en beheert een van Amerika's grootste aankoopnetwerken voor de sector van de gezondheidszorg, alsook de uitgebreidste opslaglocatie van ziekenhuisgerelateerde klinische en financiële informatie. Bovendien is het een van de grootste verzekeraars in de sector van de gezondheidszorg die medische, beroepsgebonden aansprakelijkheid dekt en die in handen is van verzekeringnemers. Premier heeft zijn hoofdkantoor in San Diego en heeft vestigingen in Charlotte (North Carolina), Philadelphia en Washington.
Meer informatie over Premier Inc. vindt u op www.premierinc.com.

Agfa en de Agfa rhombus zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V. België of haar filialen. IMPAX is een handelsmerk van Agfa HealthCare N.V. België of haar filialen. Alle rechten voorbehouden. Alle hier verstrekte informatie is louter informatief bedoeld en de kenmerken van de beschreven producten en diensten kunnen op elk ogenblik onaangekondigd gewijzigd worden. Producten en diensten kunnen in bepaalde regio's niet verkrijgbaar zijn.

Om informatie over de beschikbaarheid te krijgen, neemt u contact op met uw plaatselijke commercieel afgevaardigde. Agfa HealthCare streeft er actief naar zo accuraat mogelijke informatie te verschaffen, maar wijst alle verantwoordelijkheid af voor eventuele typografische fouten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL