Garmin Ltd. verlengt overeenkomst met NAVTEQ

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/11/2007 18:14
Garmin Ltd. heeft geen plannen om zijn bod op Tele Atlas te continueren
Houten, 16 november 2007 - Garmin heeft vandaag aangekondigd dat zijn dochter­ondernemingen, Garmin International Inc en Garmin Corporation, een verlenging voor zes jaar hebben getekend van hun bestaande overeenkomst met NAVTEQ, vooraanstaand leverancier van digitale wegenkaarten voor plaatsgebonden diensten en voertuignavigatie. Deze overeenkomst stelt Garmin in staat om NAVTEQ data te blijven gebruiken tot 2015, met de optie om de overeenkomst aanvullend te vernieuwen voor een verdere periode van vier jaar. Daarnaast zijn beide partijen overeengekomen hun bestaande samen­werking voor te zetten, wat zal resulteren in sterk verbeterde wegenkaarten en wereldwijde dekking. Dit zal uiteindelijk leiden tot innovaties voor toekomstige navigatietoestellen. De beide partijen hebben geen specifieke details van de overeenkomst openbaar gemaakt.



“Garmin is al jarenlang partner van NAVTEQ. We gebruiken hun kaartgegevens in een groot deel van onze producten en we hebben hun toewijding aan de markt altijd bijzonder gewaardeerd”, zegt Dr. Min Kao, CEO van Garmin. “Het verlengen van de overeenkomst met NAVTEQ verzekert ons van de beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardige kaarten voor onze gebruikers en vormt de basis voor een uitgebreide samenwerking. Dit resulteert in een een win/win-situatie voor zowel Garmin als NAVTEQ. We zijn ervan overtuigd dat deze uitkomst het beste resultaat oplevert voor Garmin, onze klanten en aandeelhouders.”



In aanvulling hierop en met betrekking tot het persbericht van 31 oktober 2007, heeft Garmin eveneens aangekondigd dat het - met het oog op de hierboven vermelde ontwikkelingen - niet van plan is om zijn bod op Tele Atlas N.V. te continueren.



Garmin is een toonaangevend wereldwijde leverancier van navigatie-, communicatie- en informatie­toestellen met dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Canada, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Brazilië en Singapore en lopende overnames in Denemarken, Italië en Spanje. Via zijn dochterondernemingen ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en distribueert het bedrijf een uitgebreid aanbod aan hand-held, draagbare en vast gemonteerde GPS-apparaten en andere navigatie-, communicatie- en informatieproducten. Garmin verwacht in boekjaar jaar 2007 een omzet van bijna 3 miljard US dollar te behalen en het bedrijf denkt in 2007 meer dan 10 miljoen toestellen te leveren. Garmin verkoopt zijn producten via een wereldwijd netwerk van ongeveer 3000 onafhankelijke dealers en distributeurs in bijna 100 landen.



Dit is een aankondiging in overeenstemming met sectie 9b paragraaf 2(g) van het Besluit Toezicht Effectenverkeer 1995.



Garmin (Nederland)

Garmin (Nederland) is exclusief verantwoordelijk voor het importeren en distribueren van Garmin’s navigatiesystemen in Nederland. Garmin (Nederland) is onderdeel van Sailtron BV, in de jachtenwereld al ruim 30 jaar een begrip in Nederland. Met ingang van 1 januari 2006 zijn alle Garmin activiteiten van Sailtron ondergebracht bij Garmin (Nederland). Het leveringsprogramma van Garmin (Nederland) omvat kwalitatief hoogwaardige apparatuur voor automotive, maritieme, outdoor en fitness doeleinden. Al deze producten zijn verkrijgbaar via een uitgebreid netwerk van verkooppunten in Nederland. De organisatie heeft als doelstelling betaalbare GPS-producten van hoogwaardige kwaliteit te leveren. Voor meer informatie: www.garmin.nl.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL