TKH strategisch goed op koers maar impact COVID-19 merkbaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/11/2020 09:00
Ontwikkelingen derde kwartaal - financieel
Resultaat- en omzetontwikkeling conform eerder uitgesproken verwachtingen.
Omzetdaling met name binnen Telecom en Industrial Solutions en beperkt binnen Building Solutions.
Forse stijging EBITA binnen Building Solutions.
Verbetering van de brutomarge naar 49,9% (Q3 2019: 46,7%) – in lijn met H1 2020.
ROS blijft stabiel op 10,4% (Q3 2019: 10,5%) – ondanks lagere omzet.
Werkkapitaal door COVID-19 nog niet op normaal niveau. Verwachting dat dit verbetert naar het einde van het jaar.
Overige ontwikkelingen
Integratie vanuit het ‘Simplify & Accelerate’-programma ligt goed op schema. Er is in het derde kwartaal een verdere integratie van de parking- en security-organisatie ingezet. Hierdoor ontstaan zowel synergievoordelen als kansrijke mogelijkheden voor de combinatie.


Als volgende stap in het ‘Simplify & Accelerate’-programma zet TKH in op het doorvertalen van de stijging van de brutomarge naar een stijging van het resultaat. Hierbij zal de focus meer op rendement en de kostenratio als percentage van de toegevoegde waarde gelegd worden, in lijn met het doel om onverkort de middellange termijn doelstelling van een ROS van tenminste 15% te realiseren. In het vierde kwartaal zal voor dit programma een eenmalige last van ongeveer € 4 miljoen worden genomen.
Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH. “De effecten van COVID-19 zijn nog duidelijk merkbaar, maar op dit moment beter te overzien dan aan het begin van de pandemie. Dit heeft ertoe geleid dat de onderkant van de bandbreedte van het verwachte nettoresultaat naar boven is bijgesteld vanwege het feit dat er minder onzekerheid zit in de uitleveringen dan oorspronkelijk verwacht. Belangrijke voortgang is geboekt met de stijging van de brutomarge als gevolg van de koerswijziging en aangebrachte focus zoals gecommuniceerd op de Capital Markets Day medio vorig jaar. Ondanks de gedaalde omzet kon de ROS hierdoor stabiel blijven. Dit geeft een goed perspectief voor het realiseren van de middellange termijn ROS-doelstelling van tenminste 15%. Er is goede voortgang geboekt met de ontwikkeling en marktintroductie van onze belangrijke innovaties: Alvium 2D- en confocal 3D-visiontechnologie – subsea-connectivity – CEDD / AGL – Indivion (medicijndoseer- en distributiesysteem) en UNIXX-bandenbouwtechnologie. Het binnenhalen van opdrachten voor onze innovaties geeft vertrouwen in het realiseren van de lange termijn-omzetdoelstellingen van de verticale groeimarkten. Verder zien wij de investeringsbereidheid onder klanten weer toenemen. Wij zijn goed gepositioneerd om vanuit onze beschikbare capaciteit hierop in te kunnen spelen.”

ga voor meer info naar
201117 TKH Group Persbericht - Market update Q3.pdf
193.63 KB

tijd 09.05
TKH EUR 37,66 +2,36 vol. 34.151



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL