Simac Techniek: Groei van opbrengsten en winst in eerste kwartaal 2006 bij Simac Techniek NV

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/04/2006 08:59
Kernpunten eerste kwartaal 2006
o Groei van de opbrengsten met 12% naar EUR 30,3 miljoen
o Bedrijfsresultaat en winst voor de periode verbeteren eveneens
o Positieve ontwikkeling bij ICT-applicaties en ICT-infrastructuren in Tsjechië

Gang van zaken
De opbrengsten van Simac Techniek NV zijn in het eerste kwartaal 2006 gestegen
van EUR 27,1 miljoen naar EUR 30,3 miljoen (+ 12%). Het bedrijfsresultaat is ruim verdubbeld van EUR 214.000 naar EUR 528.000. De winst voor de periode steeg van EUR 70.000 naar EUR 229.000.
De stijging van de opbrengsten vond vooral plaats bij ICT-infrastructuren in Tsjechië en bij de aan belang toenemende activiteiten op het gebied van ICT-applicaties. De in de loop van 2005 overgenomen activiteiten van Simac Iosys en Simac Triangle leverden een positieve bijdrage aan opbrengsten en resultaat. Zonder deze toevoegingen stegen de opbrengsten met 6%. De stijging van de personeelskosten is voor iets meer dan de helft toe te schrijven aan Simac Iosys en Simac Triangle.
ICT-infrastructuren in Nederland kende qua opbrengsten en resultaat een voorzichtige start in 2006. Veel aandacht werd besteed aan het afsluiten en inregelen van beheercontracten bij grotere klanten. De concentratie blijft vooral liggen op meerjarige contracten met als speerpunten de markten retail, onderwijs, high tech industrie en zorg. Simac heeft voor deze markten specifieke oplossingen ontwikkeld.
In België begint de markt duidelijk aan te trekken. Simac trekt nieuwe klanten aan en de orderbinnenkomst ontwikkelt zich positief. Nog voor de zomer hopen wij een aantal belangrijke projecten binnen te halen waardoor in het tweede halfjaar het rendement zal verbeteren. In Luxemburg heeft Simac het PSF statuut verkregen waarmee wij onze goede positie in de bankwereld kunnen uitbouwen.
In Tsjechië / Slowakije plukt Simac momenteel de vruchten van de eind 2005 nieuw verworven klanten. Opbrengsten en resultaat zijn gestegen en de organisatie wordt verder versterkt.
Bij Industriële Elektronica & Automatisering was er wederom een stabiel beeld. Simac Electronics presteerde uitstekend en bij Simac Masic & TSS en Simac QuadCore werd een licht positief resultaat behaald in combinatie met investeringen in nieuwe klanten en producten.
ICT-applicaties presteerde conform verwachting positief. Simac Datacollect en het medio 2005 opgestarte Simac Iosys (onderwijsmarkt) behaalden een goed
rendement. De overige bedrijven binnen ICT-applicaties hadden een enigszins
behoudende start van 2006. Bij Simac Triangle werd een belangrijke opdracht
verkregen die geleidelijk een goed rendement zal gaan opleveren.
De financiële positie van Simac is stabiel gebleven. Het benodigde werkkapitaal is mede door de hoge omzet van de maand maart aanzienlijk gestegen.

Verwachtingen
Simac voorziet op basis van de huidige inzichten nog steeds een stabiel jaar met mogelijkheden van groei ten aanzien van opbrengsten en rendement. Door de invloed van projecten en eventuele bijzondere posten blijft het moeilijk een concrete verwachting uit te spreken en is een grillig verloop van de resultaten per kwartaal mogelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL