Trading Update: RoodMicrotec maakt omzet bekend over de eerste negen maanden van 2019

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/10/2019 09:52
.Omzet over de eerste negen maanden 6% lager ten opzichte van 2018
.De boekwaarde van de orders blijft stijgen
.Voorstel tot benoeming van KPMG Accountants N.V. tot accountant in komende BAVA

Deventer, 17 oktober 2019 - RoodMicrotec N.V., de toonaangevende onafhankelijke onderneming op het gebied van halfgeleiders en ondersteunende diensten, kondigt vandaag haar trading update aan voor de periode eindigend op 30 september 2019. De omzet daalde met 6% in vergelijking met de eerste negen maanden van 2018, wat in lijn is met onze verwachtingen als gevolg van de wereldwijde marktsituatie en ontwikkeling in de halfgeleiderbusiness. De waarde van het orderboekwaarde blijft stijgen dankzij een belangrijke prestatie indicator, de book-to-bill ratio, die groter is dan één.

"Ondanks de zwakke wereldwijde halfgeleidermarkt is RoodMicrotec erin geslaagd om een hoog omzetniveau te handhaven tijdens de eerste negen maanden", zegt Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec. "De ontwikkelingen van de nieuwe Supply Chain Management projecten gaan verder zoals gepland en we kijken uit naar de start van de productie in 2020.”

RoodMicrotec is verheugd de benoeming van KPMG Accountants N.V. als accountant voor te stellen. De benoeming van KPMG Accountants N.V. zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de aandeelhouders tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering (BAVA) die op 26 november 2019 in Amsterdam zal worden gehouden. Indien de BAVA KPMG Accountants N.V. benoemt, zal zij met ingang van het boekjaar eindigend op 31 december 2019 de controle van RoodMicrotec N.V. uitvoeren. De agenda met toelichting is op dinsdag 15 oktober 2019 gepubliceerd en is te vinden op de corporate website van de Vennootschap.

Vooruitzichten
Op basis van nieuwe opdrachten en een toenemend aantal ASIC supply chain projecten in de pijplijn, verwacht RoodMicrotec een aanhoudende omzetgroei over de komende jaren te rapporteren en elk jaar betere positieve nettoresultaten te boeken. Met een minder sterk groeiende economie en geopolitieke onzekerheid zal de omzet in 2020 naar verwachting tussen de EUR 16 miljoen en de EUR 18 miljoen uitkomen.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL