Royal Delft neemt voor haar “Royal Delft Museum” onder te brengen in een zelfstandige ANBI-Stichting

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/07/2020 08:35
Royal Delft ontvangt jaarlijks ruim 140.000 bezoekers in haar Delfts Blauw Experience / Bedrijfsmuseum. Het kan zich daarbij rekenen tot de middelgrote musea.
De afgelopen jaren heeft Royal Delft zich als museum op de kaart gezet met de tentoonstellingen “Nouveau Blue”(2018), “Glorious Delft Blue” (2019) en “Schiffmacher Royal Blue Tattoo” (2020).
Om de museale kwaliteiten verder te ontwikkelen is het voornemen de collectie en de museale activiteiten onder te brengen in de ANBI-Stichting “Royal Delft Museum”.
De missie van het Royal Delft Museum is bezoekers kennis laten maken met Delfts aardewerk en dit culturele erfgoed internationaal te promoten. Met de Stichting zal de instandhouding en uitbreiding van de collectie Delfts aardewerk, alsmede de museumfunctie, verbeterd worden (onder andere door de voorgenomen aansluiting bij de Museumvereniging en de museumkaart). Voor de Stichting zal het, naar verwachting, eenvoudiger zijn om subsidies, legaten en bruiklenen aan te trekken dan momenteel voor de (beursgenoteerde) NV Koninklijke Porceleyne Fles het geval is.
We verwachten dat deze verzelfstandiging zal leiden tot hogere bezoekaantallen, grotere toegankelijkheid van de collectie en hoogwaardigere tentoonstellingen. Hierdoor wordt ook een kwaliteitsimpuls gegeven aan de commerciële activiteiten van Royal Delft. Zij kan zich volledig richten op het bedienen van haar klanten waarbij productontwikkeling een belangrijke rol zal spelen. Een stijging van het aantal bezoekers in de showroom en het lanceren van nieuwe producten zal, naar verwachting, leiden tot een aanzienlijke groei van de omzet in de komende jaren.
EINDE PERSBERICHT

Over Royal Delft Group
Royal Delft Group, bekend als een van de oudste beursgenoteerde ondernemingen in Amsterdam onder de naam N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, is actief met twee bedrijfsonderdelen:
Royal Delft
B.V. Delftsch Aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles Anno 1653”, voorheen Joost Thooft en Labouchere (Royal Delft), is de toonaangevende producent van handgemaakt sieraardewerk (vooral het authentieke Delfts Blauw) en speciale keramische producten in kleine oplagen. De productielocatie in Delft is tevens een toeristische attractie. Ruim 140.000 bezoekers vanuit de hele wereld brengen jaarlijks een bezoek aan de Royal Delft Experience.

Royal Delft Vastgoed
Royal Delft Vastgoed richt zich sinds 2018 op het beheer en de exploitatie van vastgoedobjecten. De opbrengsten uit deze activiteiten worden aangewend ter ondersteuning van Royal Delft.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL