Oranjewoud,Sanderink Investments verwacht uiterlijk 4 juni 2021 de uitkoopprocedure te starten en geeft verwachting over de te vorderen uitkoopprijs

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/05/2021 20:01
Gouda, 31 mei 2021
Bij persbericht van 1 februari 2021 is bekendgemaakt dat de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Oranjewoud N.V. (‘Oranjewoud’) kennis hebben genomen van het voornemen van Sanderink Investments B.V. (‘Sanderink Investments’) om te starten met uitvoeringshandelingen teneinde een uitkoop van de minderheidsaandeelhouders van Oranjewoud te bewerkstelligen, in overeenstemming met artikel 2:92a BW.

Oranjewoud heeft inmiddels kennisgenomen van het feit dat Sanderink Investments verwacht uiterlijk 4 juni 2021 de uitkoopprocedure te starten door het laten uitbrengen van de dagvaarding aan de minderheidsaandeelhouders in Oranjewoud. Een uittreksel van het exploot van dagvaarding zal in de Staatscourant worden gepubliceerd.

Sanderink Investments zal vorderen dat de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam de uitkoopprijs vaststelt op EUR 6,10 per aandeel. Ter onderbouwing van de te vorderen uitkoopprijs zal Sanderink Investments in de uitkoopprocedure een fairness opinion overleggen.

reactie XEA.nl

De Ondernemingskamer te Amsterdam hebben wij 25 mei j.l. nog gebeld.
En deze reactie naar Oranjewoud gestuurd.
Geachte Mevr. Desiree Hendriks

Wij van XEA.nl sturen U dit toe, met 't volgende, onderstaande schrijven, dit onder de aandacht van het bestuur & Raad van Commissarissen te brengen.


Ik had vanmiddag contact gehad met de Ondernemingskamer te Amsterdam
Ondernemingskamer
088-3613727
www.rechtspraak.nl

Daar vroeg ik over de aanvraag en de duur wanneer er een uitslag zou kunnen komen van de Ondernemingskamer t.w. waarde bepaling aandelen Oranjewoud.
Echter, ik kreeg te horen dat er nog geen verzoek binnen was gekomen van Oranjewoud, de heer G. Sanderink.

Dat vind ik bijzonder. U ‘t laatste mailtje begreep ik dat er een verzoek was gedaan.

Graag verneem ik, of er ‘n verzoek al is gedaan door de Raad van het Bestuur Oranjewoud en waarom het zo lang duurt na 1 febr. j.l., dat de intentie bekend werd, dat wel te gaan doen.

In afwachting van nader bericht verblijf ik,
hoofd redactie XEA.nl

Eerder had de Ondernemingskamer al laten weten, dat de beoordeling van al die BV's als opdracht ca. 1 tot 1,5 jaar zou duren.

De zittende aandeelhouders worden met een Kluitje het riet ingestuurd.
Sanderink Investments B.V. wil niet de beloofde prijs geven. Enige jaren geleden verteld de CEO, dat Oranjewoud zeker EUR 10 of meer waard was.

Wat een afgang!!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL