Stichting Vlakglas Recycling Nederland stapt over op nieuw IT-platform van Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/12/2008 08:17
Stichting Vlakglas Recycling Nederland (VRN), coördinator van het inzamelen en recyclen van gebruikt vlakglas in Nederland, heeft Qurius geselecteerd voor de implementatie van een nieuw IT-platform.

VRN heeft gekozen voor Microsoft Dynamics NAV in combinatie met ENWIS, de bedrijfsbrede totaaloplossing voor Waste Management & Recycling. Belangrijkste reden voor de overstap zijn de partners in de logistieke keten die reeds gebruik maken van dit platform en waarbij de stichting aansluiting zoekt. Het systeem gaat met name gebruikt worden voor het volledige contractenbeheer van VRN.
VRN werkt voor het inzamelen en recyclen van vlakglas nauw samen met inzamelaars, logistiek dienstverleners en recyclingbedrijven. Door over te stappen op een geïntegreerd IT-plaform, wil VRN met name haar contractenbeheer en financiële administratie stroomlijnen. Cor Wittekoek, directeur VRN: “Het platform is algemeen erkend in onze branche. Door aan te sluiten op een systeem dat reeds gebruikt wordt door meerdere van onze partners, waaronder Hoogers Transporten BV, Maltha Glasrecycling Nederland BV en HiGH 5 Recycling Group NV, realiseren we de nodige efficiency-voordelen. ”


Daarnaast is het op termijn de bedoeling de oplossing in te zetten om per inzamelpunt een kosten- en batenanalyse te maken en om een terugkoppeling van bijvoorbeeld planningsgegevens naar de diverse inzamelpunten te realiseren. Hiervoor wordt een verbinding met het logistieke systeem van de transporteur gerealiseerd. Wittekoek verwacht dat door de gebruiksvriendelijkheid van de oplossing managementinformatie sneller en eenvoudiger uit het systeem te halen is.


Qurius is als leverancier gekozen vanwege de bewezen branchekennis. Wittekoek: “Qurius is een partner die kennis heeft van de branche waarin wij opereren. Al vrij snel bleek dat de oplossing van Qurius perfect aansloot op onze wensen.”

Over Stichting Vlakglas Recycling Nederland
Stichting Vlakglas Recycling Nederland is een initiatief van de Glas Branche Organisatie (GBO, glasgroothandelaren) en de Nederlandse Glas Federatie (NGF, glasproducenten). De stichting coördineert het landelijk inzamelen en recyclen van vlakglas, dat bij sloop of renovatie in de woning- of utiliteitsbouw als afval wordt afgevoerd. Het behalen van de milieudoelstellingen, die zijn uitgevaardigd door de overheid, is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Meer informatie is beschikbaar op www.vlakglasrecycling.nl.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL