Heijmans, Halfjaarcijfers 2020.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/08/2020 07:29
Sterke prestaties ondanks marktuitdagingen.
Kernpunten:
Omzet en onderliggende EBITDA meer dan 10% hoger dan vorig jaar
Orderportefeuille blijft met € 2,0 miljard op goed niveau
Sterke cashpositie, kredietfaciliteit ongebruikt
Woningverkopen in lijn met 2019
Impact Covid-19 in H1 goed opgevangen, effect middellange termijn onzeker
Verwachte omzet, onderliggende EBITDA 2020 minimaal gelijk aan 2019

Ton Hillen, voorzitter raad van bestuur/CEO Heijmans:
ton-hillen_medium.jpg
“Heijmans heeft de afgelopen jaren veranderingen doorgevoerd en scherpe keuzes gemaakt waardoor het bedrijf er nu goed voor staat. Onze inspanningen en koerswijziging werpen hun vruchten af. Dankzij de inzet van al onze medewerkers op projecten of werkende vanuit huis, is het gelukt om het eerste halfjaar van 2020 goede prestaties te leveren. De omzet komt hoger uit dan dezelfde periode vorig jaar, terwijl ook de onderliggende EBITDA is verbeterd. Natuurlijk ondervinden ook wij hinder van Covid-19, in het bijzonder omdat materialen en arbeid afkomstig van buiten Nederland moeilijker beschikbaar zijn geweest. Dit is met name merkbaar bij utilitaire projecten in de afbouwfase. Er zijn geen projecten stilgevallen en ook de beschikbaarheid van mensen en materialen krijgen we linksom of rechtsom geregeld. Dat neemt niet weg dat de impact van het virus op onze bedrijfsvoering onzekerheden met zich meebrengt. De snelheid waarmee het economisch herstel zich ontwikkelt, is relevant voor onze vooruitzichten op de middellange termijn. Ondanks alle marktuitdagingen is onze orderportefeuille goed gevuld en ben ik vol vertrouwen naar de toekomst.”

Ontwikkelingen eerste halfjaar 2020
Vastgoed
De eerste helft van 2020 laat betere cijfers zien in vergelijking met de eerste helft van 2019. De omzet en winst zijn gestegen. Het aantal verkochte woningen tot en met 30 juni 2020 bedraagt 1075 (2019: 1061), waarvan 610 aan particulieren (t.o.v. 564 vorig jaar).

In de eerste helft van 2020 is Heijmans geselecteerd voor een aantal nieuwe projecten, waaronder De Leeuwenkuil (226 woningen) in Rotterdam. In Eindhoven is Heijmans als partner aangewezen voor de gebiedsontwikkeling Humperdincklaan (circa 500 woningen). In Rotterdam Nieuw Kralingen is de eerste fase (80 woningen) in gang gezet. Ook is een volgende stap gemaakt met de ambities die de gemeente Den Haag heeft met de herstructurering en vernieuwing van stadsdeel Zuidwest (Dreven Gaarden Zichten), waar Heijmans een langjarige samenwerking heeft gesloten met de gemeente Den Haag en woningcorporatie Staedion.

Ons werk wordt gewaardeerd. We wonnen de Amsterdamse Nieuwbouwprijs – een publieksprijs – met project Eerste Oosterparkstraat. Dit betreft zestien nieuwbouwpanden die met zorg in de historische omgeving zijn ingepast. Fenix I in Rotterdam is genomineerd voor zowel de Gouden Piramide 2020 als de Nationale Staalprijs 2020 (categorie Woningbouw). In Eindhoven is project De Zwerm ook genomineerd voor de Nationale Staalprijs (categorie Karakteristieke stalen bouwdelen).

Bouw & Techniek
Bouw & Techniek liet een gemengd beeld zien. Woningbouw kende een sterk halfjaar en de tak Services presteerde uitstekend. Tegelijkertijd ondervonden de utilitaire projecten de meeste hinder van Covid-19. Zo wordt project NACH (Rechtbank Amsterdam) geconfronteerd met een vertraagde oplevering, onder meer door de tijdelijke uitval van buitenlandse werknemers, vertraagde leveranties en logistieke maatregelen. De additionele kosten die dit met zich meebrengt zijn in onze resultaten meegenomen.

Met de oplevering van Theater Zuidplein in Hart van Zuid realiseerde Heijmans wederom een mooie mijlpaal voor een nieuw, veelzijdig stadscentrum in Rotterdam-Zuid. Eerder werd het Zwemcentrum Rotterdam al opgeleverd. In Harlingen realiseerden we 70 appartementen in project Dukdalf. In Den Haag hebben we een deel van de Binnenhof-renovatie toegewezen gekregen. Het betreft de historische Eerste Kamer en de Raad van State.

De nieuwe tijdelijke verbinding tussen de B- en C-pier op Amsterdam Airport Schiphol is in het voorjaar op zijn plek gezet. De zogeheten B/C-link is 250 meter lang en bestaat uit acht modules van gemiddeld 250 ton. Met minimale hinder zijn deze brugdelen geïnstalleerd op hun bestemming op de luchthaven.

zie & lees verder op
https://www.heijmans.nl/nl/nieuws/halfjaarcijfers-2020/

want cijfers zijn niet over te nemen. Betere website komen wij wel tegen!

tijd 09.07
De Smallcap 877,88 +6,15 +0,71% Heijmans EUR 769 +29ct vol. 195.000

mooie stijging, maar in het verleden is het "tafelzilver" verkocht.(red.)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL