Dico maakt weer winst en geeft nieuwe aandelen uit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/03/2006 11:21
DICO International boekt over 2005 een nettowinst van 142.000 euro tegen een nettoverlies in 2004 van 1,3 miljoen euro. Dit blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van de leverancier van stalen designbedden.

In Nederland waren de marktomstandigheden moeilijk en daarom daalde de omzet in 2005 tot 5,4 miljoen euro, ten opzichte van 10,8 miljoen euro in het voorgaande boekjaar. De omzetdaling is grotendeels o.a. grotendeels het gevolg van de inkrimping van de collectie, aldus DICO.

DICO verwacht in het lopende boekjaar haar winst verder te vergroten. De zaken gaan in Duitsland goed en verder is er productie uitbesteedt.

Nieuwe aandelen uitgiften,
NV DICO International heeft tegen een koers van 2,35 euro nieuwe aandelen uitgegeven. Het gaat om 223.000 gewone aandelen die onderhands zijn geplaatst. Met de opbrengst van deze emissie wordt de balans versterkt en kan de verdere groei worden gefinancierd.

Met name doordat in de loop van 2005 de volledige productie is uitbesteed, is de behoefte aan werkkapitaal toegenomen. Vooral de inkoop uit China vergt een relatief hoog kapitaalbeslag. Dankzij de emissie kan DICO de verwachte groei financieren.

Naast de autonome groei van de huidige kernactiviteit, marketing en verkoop van stalen designbedden en aanverwant meubilair, verwacht DICO op korte termijn aanvullende activiteiten te kunnen bekend maken. De aandelenemissie is mede gericht op de financiering van deze groei.

DICO heeft onlangs bekend gemaakt op basis van voorlopige resultaten in 2005 een winst na belastingen te hebben behaald van 142.000 euro, waarbij de verwachting is uitgesproken dat de onderneming na de herpositionering een niveau van structurele winstgevendheid heeft bereikt.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL