Winst bij Dico

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/08/2005 08:56
NV DICO International, leverancier van designbedden, heeft in het eerste halfjaar van 2005 een winst voor belastingen behaald van Eur 0,2 miljoen.

In dezelfde periode vorig jaar was er een verlies van Eur 2,0 miljoen. De eerder aangekondigde uitbesteding van de productie is in de afgelopen maanden volledig doorgevoerd. De hiermee gepaard gaande sanering van de collectie heeft volgens verwachting geleid tot een ruime halvering van de omzet. Deze kwam uit op Eur 3,1 miljoen, tegenover Eur 6,9 miljoen in het eerste halfjaar van 2004. Margedruk en een minder snelle kostenreductie dan voorzien drukten echter het bedrijfsresultaat in de eerste helft van dit jaar. Naar verwachting wordt in de tweede helft van 2005 een zodanig kostenniveau gerealiseerd dat sprake zal zijn van een structureel winstgevend resultaat.

De productie in Uden is in mei 2005 definitief beëindigd en samen met de magazijnfunctie en de overige logistieke functies sinds 1 juli jl. uitbesteed bij derden. Alleen in Duitsland heeft DICO nog een klein magazijn om locaal optimale levertijden te garanderen. Het kantoor van DICO is verhuisd naar andere locatie in Uden. Daardoor kan het terrein van DICO (62.000 m2) op korte termijn worden overgedragen aan een consortium dat hier woningen zal gaan bouwen.

De ontwikkelingen in Duitsland en in mindere mate Nederland en België zijn inmiddels hoopgevend. Er lijkt sprake van een voorzichtig structureel herstel. Ook de exportlanden, met name in Oost Europa, presteren volgens de verwachtingen.

In september a.s. zal DICO bovendien in Duitsland en Nederland een nieuwe collectie introduceren. Het merendeel hiervan wordt geproduceerd in China en Italië. De basiscollectie wordt voornamelijk geproduceerd in Polen en Tsjechië.

Na de Algemene vergadering van Aandeelhouders in mei jl. is een nieuwe raad van commissarissen geïnstalleerd. Deze bestaat uit de heren C.J. Zanders (voorzitter), E.H.M. Hoving en J.P.M.J. Palmen



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL