DICO rondt herstructurering af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/02/2005 09:21
NV DICO International, Europees leverancier van slaapkamermeubilair, waaronder stalen designbedden, heeft de in december aangekondigde herstructurering succesvol afgerond. De productie is inmiddels bij derden ondergebracht en DICO legt zich nu volledig toe op verkoopactiviteiten.

In december vorig jaar heeft DICO surseance van betaling aangevraagd voor het dochterbedrijf waarin de productie plaatsvond. Dit heeft geleid tot een faillissement van deze werkmaatschappij, waarna NV DICO International de activiteiten die nodig zijn voor het ondersteunen van de verkoop heeft voortgezet.

Mede als gevolg van deze herstructurering is in goed onderling overleg besloten dat Ernst Elhorst DICO zal verlaten. De heer Elhorst was vanaf januari 2004 operationeel directeur en lid van de Raad van Bestuur van NV DICO International. Inmiddels zijn de commercieel directeuren van DICO Nederland en DICO Duitsland, John van Dijk en Karl Heinz Esser, opgenomen in het management team. De taken van Ernst Elhorst worden vooralsnog door het management team overgenomen.
DICO verwacht hiermee de herstructureringen te hebben doorgevoerd om al dit jaar een structurele winstgevendheid te bereiken.

Op 7 april a.s. maakt DICO de resultaten over 2004 bekend. De jaarvergadering zal worden gehouden op 28 april a.s. Tijdens de jaarvergadering zal tevens een nieuwe Raad van Commissarissen worden voorgedragen. Dit is nodig omdat er al twee vacatures waren en zoals reeds eerder bekend gemaakt Jan Wijn, thans voorzitter, uit persoonlijke overwegingen heeft besloten om zich niet herkiesbaar te stellen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL